Kay Smits opnieuw wereldkampioen met Magdeburg

Kay Smits © Orange Pictures
Handballer Kay Smits uit Geleen heeft met zijn club SC Magdeburg voor het tweede jaar op rij de IFH Super Globe gewonnen, de wereldbeker voor clubteams.
In de finale, die werd gespeeld in Saoedi-Arabië, werd Barcelona na verlenging verslagen. Het was het tweede jaar op rij dat beide ploegen elkaar troffen in de finale. Ook vorig jaar won Magdeburg.

Vijf punten

Magdeburg begon voortvarend aan de wedstrijd en stond na acht minuten met 8-4 voor. Met een verschil van vier punten ging de ploeg van Smits ook de rust in: 21-17. In de tweede helft werd het verschil zelfs vijf punten in het voordeel van Magdeburg, maar Barcelona wist zich terug te knokken in de wedstrijd en kwam terug tot 28-28. Een spannende slotfase volgde waarin beide ploegen elkaar nauwelijks iets ontliepen. Met een stand van 35-35 na 60 minuten volgde een verlenging.

Verlenging

In de verlenging, die 10 minuten duurde, waren beide teams opnieuw aan elkaar gewaagd. Zo'n anderhalve minuut voor het einde van de verlenging miste Barcelona een strafworp en daarmee de kans op een gelijkmaker. In de daaropvolgende aanval scoorde Magdeburg de beslissende treffer: 41-39 eindstand.