Zilver voor Lieke Derks en Mistral Janssen op NK judo

NK judo in Almere © Orange Pictures
Lieke Derks uit Belfeld heeft zilver gepakt op het NK judo in Almere. De 19-jarige judoka verloor in de finale in de categorie tot 78 kilogram met een houdgreep van de 26-jarige Natascha Ausma. Ook Mistral Janssen uit Oud-Geleen kreeg het zilver omgehangen in de klasse tot 90 kilogram.
Lieke Derks won in augustus nog brons op het WK judo voor junioren in Ecuador. De 29-jarige Mistral Janssen won in 2016 voor het laatst de Nederlandse titel.

Verjaardagscadeau

Jules Blom uit Maastricht pakte in de klasse boven de 100 kilogram het brons door met een spectaculaire ippon te winnen van Timo Lesterhuis. De 18-jarige Joës Schell van Judoclub Hercules gaf zichzelf een mooi verjaardagscadeau. Op de dag dat de Venlonaar 18 jaar werd, won hij brons in de klasse tot 100 kilogram. In de golden score wist hij zijn tegenstander met ippon te vloeren. Mistral Janssen liet zich in de finale verrassen door een offerworp van Loek van der Veld.

Goud

De enige Limburgse gouden medaille kwam van Bart Weling. De Kerkradenaar wist op zaterdag in de klasse tot 60 kilogram het NK te winnen.