Van Bommels Antwerp kan Genk niet van koppositie stoten

Mark van Bommel verliest met Antwerp FC topper tegen KRC Genk © Orange Pictures
Antwerp FC, onder leiding van Mark van Bommel, heeft de topper in de Belgische competitie verloren van koploper KRC Genk: 1-3
De ploeg van Van Bommel knokte, de koploper uit Belgisch-Limburg won. Het was de eerste nederlaag in eigen huis dit seizoen voor Antwerp FC.

Efficiënt

Bij een overwinning in de clash tussen de nummers 2 en 1 van de Belgische hoogste afdeling hadden Antwerpenaren de koppositie over kunnen nemen. Dat lukt niet omdat Genk makkelijker voetbalde en efficiënter was in het Bosuil Stadion.

Ranglijst

Voor Antwerp was het de derde nederlaag in de laatste vijf duels, na een ijzersterke start van het seizoen waarin het elftal uit de havenstad lang koploper was. Desondanks staat de ploeg van Van Bommel, met grote Nederlandse inbreng, stevig op de tweede plek. De achterstand op koploper Genk is nu vier punten. Datzelfde aantal punten heeft 'The Geat Old' als voorsprong op naaste belager en regerend kampioen Club Brugge.

Kraker

Tot aan de start van het WK voetbal speelt de Van Bommel-brigade nog drie competitiewedstrijden, waaronder de krakers tegen Anderlecht én Club Brugge. Beide 'op verplaatsing.'