Bevo boekt eerste zege, HandbaL Venlo scoort erop los

Stockfoto © iStock
De handballers van Herpertz/Bevo hebben de eerste zege van het seizoen geboekt. In Panningen werd het 31-25 tegen Tachos.
Ook Kembit-Lions was succesvol in de BENE-League met een overwinning op Hurry-Up. In de Eredivisie voor vrouwen scoorde het winnende HandbaL Venlo erop los, terwijl V&L en BFC onderuit gingen.

Bevrijding

Voor Bevo zal de overwinning als een bevrijding voelen. Met Tachos, dat afgelopen seizoen promoveerde naar de BENE-League, trof de ploeg van Richard Curfs een team dat ook nog puntloos was. Uiteindelijk won Bevo met overtuigende cijfers van de gasten uit Waalwijk met 31-25. Kembit-Lions maakte het Limburgse feestje in de BENE-League compleet door te winnen van Hurry-Up uit het Drentse Zwartemeer. Bij rust stonden de handballers uit Sittard-Geleen al met 21-15 voor en dat verschil werd alleen maar groter in de tweede helft: 36-29 eindstand.

Derde

In de stand passeert Lions op de ranglijst Aalsmeer, dat verrassend met grote cijfers verloor van Visé. De ploeg van Christoph Jauernik staat nu derde en heeft één punt achterstand op koplopers Sporting Pelt en Bocholt. Bevo staat op de tiende plaats en is dus van de hatelijke nul af.

Ongeslagen

In de Eredivisie voor vrouwen behield HandbaL Venlo de ongeslagen status. De ploeg van Robin Gielen won simpel van Velo in Wateringen. Bij rust leidde HandbaL Venlo, dat eerder deze week al met 29-23 van VZV won, met 25-14 en na rust bouwde het die voorsprong nog verder uit. Uiteindelijk haalden de Venlose vrouwen net niet het aantal van 50 treffers: 32-48 eindstand.

Directe concurrent

Voor Vlug & Lenig stond een duel met een concurrent op de ranglijst op het programma: Volendam. In eigen dorp was Volendam met 31-22 te sterk voor de vrouwen uit Geleen. Ook BFC uit Beek ging onderuit. BFC, de hekkensluiter, ontving met VZV de ploeg die boven hun stond op de ranglijst. In eigen sporthal wist BFC echter niet te winnen: 21-30.

Stand

HandbaL Venlo is nog steeds foutloos in de Eredivisie voor vrouwen en staat met 12 punten uit zes wedstrijden bovenaan. Ook VOC heeft dat puntenaantal, maar zij hebben een wedstrijd meer gespeeld. Vlug & Lenig staat vijfde met acht punten en BFC staat onderaan. De Eredivisie ligt de komende weken stil vanwege het Europees kampioenschap dat van 4 tot en met 20 november wordt gespeeld.