MVV tweede na winst op FC Den Bosch

Koen Kostons scoort 2-0 voor MVV tegen Den Bosch
MVV is naar de tweede plaats op de ranglijst gestegen. De Maastrichtse ploeg schreef door de 3-1 winst in de thuiswedstrijd tegen FC Den Bosch drie punten bij. En ook al zou het maar voor even zijn, die 'top twee'-notering is een prestatie van formaat van de Maastrichtse club.
MVV wisselde een goede eerste helft af met een veel mindere tweede. Jarne Steuckers en Koen Kostons scoorden de Maastrichtse doelpunten.
Taai
FC Den Bosch verkocht de huid duur, hoewel het de eigen supporters thuis had gelaten. De Brabantse ploeg had drie wedstrijden op rij gewonnen en wilde daar een vierde overwinning aan vastknopen. Die winstpartijen kwamen tot stand door vroege doelpunten in hun laatste duels. Hetzelfde deed MVV eerder in de eerste periode waarin zo'n goede serie werd neergezet. De laatste wedstrijden lukte dat de Sterrendragers niet, maar zaterdagavond was het weer zover.

Energiek

Een eerste mogelijkheid was er voor Sven Blummel na 40 seconden, maar zijn inzet werd gestuit door de Bossche doelman Wouter van der Steen. Daarna hadden Remans en Blummel MVV op voorsprong kunnen zetten wat niet lukte, maar in de zevende minuut was het raak voor de Maastrichtenaren. Jarne Steuckers scoorde de 1-0 in de zevende minuut op aangeven van Koen Kostons.
Nicky Souren had na een kwartiertje de 2-0 op zijn schoen maar de linkervoet van Van der Steen voorkwam dat. Daarna werd Den Bosch sterker. MVV-doelman Romain Matthys moest een paar keer in actie komen. Zo ook na een half uur spelen toen Faris Hammouti dicht bij de gelijkmaker was.
De laatste fase voor de pauze was levendiger, vooral omdat de gasten aanvallender werden. Toch kwam MVV in de 40e minuut op 2-0. Via een goede aanval, opgezet door Lars Schenk en op aangeven van Mart Remans, maakte Koen Kostons er met een keihard schot 2-0 van.

Verschil

Een tam begin van de tweede helft volgde van MVV-zijde. Den Bosch had meer balbezit en MVV meldde zich pas na tien minuten voor het vijandelijk doel. Doelman Wouter van der Steen, de beste man bij de gasten, redde op de inzet van Koen Kostons. MVV moest verder terug en het verschil met de eerste helft werd groot. Uit een hoekschop scoorde verdediger Victor van den Bogert tegen, 2-1 (66').
MVV-trainer Maurice Verberne bracht met Rico Zeegers voor Tim Zeegers een frisse verdediger in de ploeg. Doelman Matthys toonde zijn klasse onder meer op een bal van Hammouti. Den Bosch-trainer Jack de Gier bracht zijn derde wissel en ook MVV wisselde nogmaals: Mart Remans ging eraf en Ruben van Bommel kwam in de het veld. Evenals zijn broer Thomas, die Marko Kleinen verving. Uit het niets viel zes minuten voor het einde de beslissing. Jarne Steuckers scoorde op aangeven van Koen Kostons de 3-1.

PEC Zwolle

Het was de derde wedstrijd in acht dagen. Na het gelijkspel thuis tegen Jong PSV (1-1) en het verlies tegen eredivisionist Excelsior in het bekertoernooi (5-1), nu dus een zege. MVV behoudt zijn ongeslagen status in thuiswedstrijden.
De volgende wedstrijd voor MVV is uit bij PEC Zwolle. Die ploeg kan maandagavond, als het één punt of meer pakt op bezoek bij Jong FC Utrecht, de tweede plek overnemen. In dat geval kan MVV vrijdagavond 28 oktober in Zwolle de rollen in een duel om de tweede plek omdraaien.