Hulst bezorgt Fortuna Vrouwen met hattrick derde zege op rij

De Fortuna Vrouwen juichen na een doelpunt (archief), met Charlotte Hulst (rechts) © Orange Pictures
Fortuna is aan een goede reeks bezig in de Vrouwen Eredivisie. In Sittard won de ploeg van Roger Reijners voor de derde keer op rij door met 3-0 ADO Den Haag te verslaan.
Charlotte Hulst was met drie doelpunten de grote vrouw aan de Fortuna-kant.

Stadion

Fortuna Sittard was de betere ploeg en kreeg, met name via Hulst, al wat kansen op de openingstreffer. Na 33 minuten kwam Fortuna dan ook verdiend op voorsprong en scoorde Hulst op aangeven van Tessa Wullaert de 1-0. Het was tevens het eerste doelpunt van de Fortuna Vrouwen in eigen stadion. In het restant van de eerste helft kreeg de ploeg van Reijners nog kansen op de 2-0, maar Fortuna wist niet meer te scoren.

Hattrick

Na rust wist Fortuna wel snel de voorsprong te verdubbelen. Opnieuw was het Hulst die scoorde, ditmaal op aangeven van Féli Delacauw. Nadat ADO nog wat mogelijkheden kreeg op de aansluitingstreffer, zorgde Hulst met haar derde treffer van de middag voor de beslissing.

Vierde plaats

Door de 3-0 overwinning stijgt Fortuna naar de vierde plaats op de ranglijst. De Sittardenaren hebben drie punten achterstand op FC Twente, Ajax en Feyenoord, maar Fortuna heeft wel één wedstrijd meer gespeeld. Komende vrijdag spelen de Fortuna Vrouwen opnieuw thuis. Dan komt op SC Heerenveen op bezoek in Sittard.