Voetbalsters treffen titelverdediger VS in groepsfase WK

Lynn Wilms © Orange Pictures
De Nederlandse voetbalsters treffen volgend jaar op het WK in Australië en Nieuw-Zeeland onder meer titelverdediger Verenigde Staten in de groepsfase.
De ploeg van bondscoach Andries Jonker zat bij de loting in pot 2 en werd bij Amerika ingedeeld in poule E, wat betekent dat de 'Leeuwinnen' al hun groepswedstrijden in Nieuw-Zeeland spelen.

Poule E

Verder zit ook Vietnam in de groep van Oranje. De vierde tegenstander wordt nog bekendgemaakt. Dat is de winnaar van de play-offs. Mogelijk is dit Kameroen, Thailand of Portugal.

Verloren finale

Nederland tegen de Verenigde Staten betekent een herhaling van de WK-finale van 2019. Toen verloren de 'Leeuwinnen' met 2-0 van de Amerikaanse voetbalsters.

Limburgse speelsters

Het WK begint op 20 juli in Auckland, de finale is op 20 augustus in Sydney. Bondscoach Jonker moet zijn definitieve selectie nog bekendmaken, maar de kans is groot dat er vier Limburgse speelsters mee gaan naar Australië. Dominique Janssen, Lynn Wilms, Romée Leuchter en Lieke Martens zijn doorgaans vaste krachten in de selectie.

Stevige poule

Jonker vindt dat de Nederlandse voetbalsters bij de loting voor het WK in 'een stevige poule' zijn gekomen. "De kans is groot dat Portugal onze tegenstander wordt. Daar ben ik niet zo blij mee", zei Jonker na de loting in de Nieuw-Zeelandse stad Auckland. "Ik heb afgelopen zomer thuis op de bank het EK bekeken en toen won Nederland in de groep met de hakken over de sloot met 3-2 van Portugal. Het had qua kwaliteit uit pot 4 wel wat minder gemogen voor ons. Het is een heel stevige poule. Maar wel een poule die we kunnen doen." De voetbalsters moeten bij de eerste twee eindigen om de knock-outfase te bereiken.