Roda JC verzuimt te scoren en verliest bij Top Oss

Bryan Limbombe baalt in de wedstrijd tegen Top Oss © Orange Pictures
Roda JC heeft een verrassende nederlaag geleden op bezoek bij laagvlieger Top Oss. Ondanks de vele kansen voor Roda JC bleek Top Oss veel effectiever: de ploeg wist wel drie keer te scoren in de tweede helft.
De nederlaag is al de derde nederlaag op rij en zo dreigt Roda de aansluiting te verliezen met de top van de ranglijst.

Sterke start Roda JC

Ondanks de uitschakeling in het bekertoernooi tegen Heracles Almelo na penalty's hield trainer Jurgen Streppel een goed gevoel over aan het duel wat betreft het vertoonde spel. Van teleurstelling leek geen sprake meer, want Roda hield in de eerste helft het niveau van afgelopen dinsdag vast.

Doelman Thijs Jansen uitblinker bij Top OSS

Dat de brilstand de gehele eerste helft op het bord bleef staan, was vooral te danken aan de doelman van Top Oss. Roda JC creëerde zeker zes grote kansen, alleen wist Jansen iedere keer op de juiste plek te staan. Daartegenover kon Top Oss, de nummer 18 van de Keuken Kampioen Divisie, geen enkel gevaar stichten voor het doel van Roda JC.
Postema ziet opnieuw een inzet gekeerd worden door doelman Jansen. © Orange Pictures

Tweede helft doet de wedstrijd kantelen

Het overwicht van de Kerkradenaren verdween in de openingsfase van de tweede helft. Top Oss kwam sterker uit de kleedkamer en kreeg wel voor elkaar wat Roda in de eerste helft niet lukte, namelijk de voorsprong binnen koppen. Uitgerekend oud Roda JC speler Roshon van Eijma kopte de bal met veel gevoel over doelman Moritz Nicolas. Topscoorder Dylan Vente had vrijwel direct na de tegengoal de gelijkmaker op zijn schoen, maar weer was doelman Jansen de sta-in-de-weg voor Roda.

Top Oss wel effectief

Tot overmaat van ramp nam Top Oss na 70 minuten een 2-0 voorsprong. Na opnieuw een redding van Jansen ontstond een counter waarbij spits Margaritha het veld mocht oversteken en oog in oog met Nicolas in twee instanties de voorsprong kon verdubbelen. Met de gedachte dat Roda veel scoort in de laatste fase van de wedstrijd bleven ze jagen naar het doelpunt. Maar net toen Roda dacht te scoren, werd een doelpunt afgekeurd en uit de tegenaanval ontstond een penalty voor Top Oss, waardoor de eindstand op 3-0 uitkwam voor de thuisploeg.

Wisselvalligheid blijft zorgelijk

Trainer Jurgen Streppel krijgt het maar niet voor elkaar om een stabiel Roda JC te vormen. Uitglijders tegen laag geklasseerde ploegen zoals Telstar en Top Oss worden afgewisseld met sterke overwinningen tegen bijvoorbeeld VVV-Venlo. Zolang die stabiliteit niet in de ploeg gaat komen, raakt een plaats die recht geeft op directe promotie steeds verder uit het zicht.
Volgende week vrijdag speelt Roda JC thuis tegen Jong Utrecht om 20:00 uur.