VVV-Venlo kruipt door oog van de naald en bekert verder

Afbeelding ter illustratie © orangepictures.nl
VVV-Venlo heeft de volgende ronde van de strijd om de KNVB-beker bereikt. De Venlonaren wonnen met moeite met 1-2 van derde divisionist Dongen dat tot een kwartier voor het einde een 1-0 voorsprong verdedigde. Thijme Verheijen en Sven Braken voorkwamen op het nippertje een afgang voor de Venlonaren.
VVV-Venlo leek een makkelijke avond te beleven in Dongen voor de bekerwedstrijd tegen de plaatselijke amateurs, maar kwam bedrogen uit. De thuisploeg kreeg in de eerste vijf minuten een drietal kansen tegen de Venlonaren, die niet in de sterkste opstelling aan de wedstrijd waren begonnen. Dongen, uitkomend in de derde divisie, had in elf competitiewedstrijden nog geen punt gepakt en was vastbesloten zich niet te laten afslachten.

Dongen op voorsprong

Dongen kwam in de twaalfde minuut verrassend op voorsprong door een doelpunt van Thom Avontuur nadat Richard Sedlacek de bal achterin verspeelde. Een paar minuten later zette Carl Johansson de bal voor, maar schoot Levi Smans net naast. Een doelpoging van Brian Koglin ging vervolgens over.
Halverwege de eerste helft was Dongen dichtbij een tweede treffer, maar Ennio van der Gouw kon het schot van Mart van Bree keren. Levi Smans probeerde van afstand gelijk te maken, maar het leer ging meters naast. Carl Johansson kon daarna niet uit de voeten met een voorzet van Yahcuroo Roemer.

Veel moeite met amateurs

VVV had veel moeite met Dongen, dat regelmatig voor gevaar zorgde voor het Venlose doel en het eigen doel met vijf man verdedigde. Vooral op met counteren op rechts was de hekkensluiter van de derde divisie gevaarlijk.
De Venlonaren hadden in de eerste helft geen antwoord op het spel van de thuisploeg die luid aangemoedigd werd door een enthousiaste aanhang. De mannen van coach Rick Kruys verloren veel persoonlijke duels. Op slag van rust schoot Mitchell van Rooijen naast en kon Kristófer Kristinsson de bal van dichtbij niet in het doel koppen.

Sterk gewijzigd VVV in tweede helft

VVV-Venlo begon met een op drie plaatsen gewijzigd team aan de tweede helft in een poging de achterstand zo snel mogelijk weg te werken. Levi Smans liet een kans op de gelijkmaker liggen en keeper Swen Heijstee voorkwam tot twee keer toe dat Yahcuroo Roemer kon scoren. Sven Braken kopte naast en ook een schot van Carl Johansson miste doel.

Thijme Verheijen maakt gelijk

VVV werd sterker, wisselde Smans voor Nick Venema, creëerde kansen, maar vond de Dongense goalie op weg naar het doel. Een kwartier voor tijd maakte de voor Johansson ingevallen Thijme Verheijen de gelijkmaker. Hij krulde de bal in de verre hoek.

Braken bezorgt VVV in de 90e minuut overwinning

Tegen het einde van de reguliere speeltijd schoot Joep Kluskens van afstand over het Dongense doel en werkte doelman Heijstee een kopbal van Sven Braken over de achterlijn. Diezelfde Braken zorgde in de 90e minuut voor de verlossende treffer. Hij schoot de bal uit een hoekschop tegen de touwen en bezorgde de Venlonaren de 1-2 overwinning, en een plaats in de volgende ronde van de strijd om de KNVB-beker.