Bij Fortuna en MVV gaat het vizier weer op de competitie

Nog geen succes voor de Limburgse clubs in het bekertoernooi. © Orange Pictures
Na twee avonden bekervoetbal staat de Limburgse teller op nul uit drie. Na Roda JC is het ook Fortuna Sittard en MVV niet gelukt om de volgende ronde van de KNVB-beker te bereiken.
MVV was kansloos tegen Excelsior (5-1) en Fortuna moest buigen tegen NEC (3-2).

Competitie

Na afloop was trainer Julio Velázquez niet heel rouwig om de uitschakeling. "De competitie heeft prioriteit," zei hij in de catacomben van De Goffert. "We hadden graag gewonnen, maar dit kan gebeuren."
Kijk hier naar de gesprekken met Velázquaz, Tasci en Seuntjens.

Flow

Voor Fortuna Sittard wachten nu uitwedstrijden tegen Feyenoord en Sparta. Het is belangrijk voor de club om niet uit de flow te raken, die in de competitie de huidige tiende plek opleverde.

Pijn

Ook MVV wil het goede ritme niet kwijt, maar keerde volgens trainer Maurice Verberne weer terug op aarde door de forse nederlaag. In Kralingen zorgde vooral de manier waarop het verlies tot stand kwam, wel voor pijn. "Het is enorm zonde, zoals we dit weggooien," stak Koen Kostons zijn teleurstelling niet onder stoelen of banken.
Kijk hier naar de gesprekken met Kostons, Verberne en Labylle

Live

Zaterdagavond hervat MVV de competitie. Dan komt FC Den Bosch naar De Geusselt. De aftrap is om 20:00 uur. Dat duel is uiteraard live te volgen, net als Feyenoord - Fortuna Sittard. De uitzending van L1 Sportradio begint om 16:00 uur.