MVV snel uitgeschakeld in de beker

MVV uitgeschakeld in bekertoernooi © Frank Kerbusch
MVV Maastricht is uitgeschakeld in de KNVB Beker. De Maastrichtse voetbalclub verloor in Rotterdam van Excelsior met 5-1 in de eerste ronde van het bekertoernooi. Het verschil in klasse werd al gauw duidelijk.
De ploeg van coach Maurice Verberne trad in de sterkste opstelling aan op Woudestein tegen de eredivisionist. Maar het Maastrichts bekeravontuur was na 45 minuten bekeken.

Eerste kans

Excelsior zette MVV vanaf minuut één vast op de eigen helft. Dat resulteerde in de negende minuut in een eerste kans voor de thuisclub. Het schot van Lazaros Lamprou werd gepakt door MVV-doelman Romain Matthys. Een paar minuten later kreeg MVV de eerste grote mogelijkheid. Jarne Steuckers ging alleen op het doel af, maar Excelsior-keeper Norbert Alblas redde.

Strafschop

Halverwege de eerste helft werd de score geopend. Romain Matthys stopte Marouan Azarkan binnen de zestien, maar raakte daarbij de Excelsior-aanvaller. Scheidsrechter mansveld twijfelde geen moment en Reda Kharchouch benutte de strafschop, 1-0.
Het tempo verdween na dat doelpunt uit de wedstrijd. Maar slechts voor even. Excelsior kreeg via Lamprou een volgende goede kans, maar zijn schot ging net naast. In de 40e minuut was het wel raak door Lazaros Lamprou. De ex-Fortuna speler tekende voor 2-0 en nog voor rust maakte hij ook zijn tweede van de wedstrijd, 3-0.

Verdict

Het verdict leek geveld te zijn na de eerste 45 minuten. Meteen na rust werd dat werkelijkheid. De eerste mogelijkheid was nog voor invaller Ruben van Bommel, maar de goal viel opnieuw aan de andere kant: 4-0 werd het door Marouan Azarkan. Twee minuten later was het definitief 'over en uit'. Na een handsbal van Matteo Waem benutte Reda Kharchouch zijn tweede strafschop, 5-0 en er waren pas 53 minuten gespeeld.

Eretreffer

Maurice Verberne voerde een paar wissels door met het oog op de competitiewedstrijd komende zaterdag thuis tegen FC Den Bosch. Tim Zeegers en Mart Remans bleven in de rust al achter in de kleedkamer. Zij werden vervangen door Ruben van Bommel en Rico Zeegers. Na die 5-0 achterstand werden ook Matteo Waem en Leroy Labylle vervangen, Lars Schenk en Saul Penders kwamen in de ploeg. MVV deed waarachtig iets terug. Koen Kostons kopte een voorzet van Jarne Streuckers binnen, 5-1 (65'). Een rebound van Lars Schenk raakte net voor het eindsignaal nog de lat.