Video: Roda likt wonden na bekernederlaag

Florian Mayer debuteerde in de basis bij Roda JC © Orange Pictures
Uit de schlemielige bekernederlaag van Roda JC tegen Heracles proberen de Kerkradenaren vooral positieve zaken te halen. Maar er is ook blessureleed.
Zo moest Nils Röseler diep in de verlenging het veld verlaten met een schouderblessure en had Terence Douglas al in de rust moeten opgeven met een spierblessure. Nog onduidelijk is hoe lang zij uit de roulatie zijn, maar vrijwel zeker ontbreken beide verdedigers in de komende competitiewedstrijd tegen TOP Oss.

Pijn

En natuurlijk was Lennard Hartjes de pechvogel van de avond door het missen van de laatste strafschop. Daarnaast had ook Brian Limbombe last van penalty-stress, terwijl hij in de reguliere speeltijd de winnende treffer op zijn schoen had, maar de lat raakte.

Hoop

Tot zover de pijn naast de uitschakeling. Het elftal toonde ook intiatief én veerkracht. "Dat stemt mij erg tevreden," aldus trainer Jurgen Streppel die zijn ploeg na afloop niets wilde verwijten.
Kijk hier naar de interviews met Lennard Hartjes, Rody de Boer en Jurgen Streppel.

Waarde

Als ook Forian Mayer ongeschonden uit de strijd is gekomen, nemen de opties voor Streppel alleen maar toe. De Duitser maakte zijn basisdebuut in het shirt van Roda JC na een zware knieblessure. Na 70 minuten werd hij naar de kant gehaald. Tel daar de sterke invalbeurten van Arjan van der Heide en Lennart Hartjes bij op en de ploeg vormt een aardige mix van talent en ervaring. Als de wisselvalligheid afneemt, heeft de bekeruitschakeling tegen Heracles al met al toch nog waarde.

Competitie

Roda JC gaat in speelronde 12 van de Keuken Kampioen Divisie op bezoek bij TOP Oss. Het duel, vrijdagavond in Noordoost-Brabant, begint om 20.00 uur en is live te volgen via L1 Radio.