Video: Hensgens blikt terug op eerste Eredivisie-aanstelling

Robin Hensgens tijdens de wedstrijden Sparta Rotterdam - NEC © Orange Pictures
In 2020 floot hij al een Eredivisiewedstrijd, maar afgelopen zondag maakte hij zijn 'echte debuut' als scheidsrechter op het hoogste niveau: Robin Hensgens uit Landgraaf.
In 2020 verving Hensgens een geblesseerde collega gedurende de wedstrijd, maar bij Sparta Rotterdam tegen NEC was hij voor het eerst vanaf de aftrap de leidsman bij een Eredivisieduel. De Limburger blikte terug op de wedstrijd in het L1-programma Tafel Voetbal.

Lastig duel

Hensgens keek uit naar de wedstrijd in Rotterdam. "Je leeft wel echt naar zo'n wedstrijd toe. Het is een mijlpaal in je carrière en je bent vooral trots dat ze het vertrouwen in me hebben dat ik dit niveau aankan." Met Sparta Rotterdam tegen NEC kreeg Hensgens achteraf gezien een lastige wedstrijd toegewezen. Beide ploegen pakten elkaar meer dan eens hard aan. Al had de Limburger dat al verwacht. "Het was mijn eerste wedstrijd dus iedereen gaat me uittesten, zo werkt het gewoon."

Gele kaart

Een paar uur na zijn laatste fluitsignaal had Hensgens contact met zijn coach en de technische staf van de KNVB om de wedstrijd kort te analyseren. "Ik ben tevreden dat ik de wedstrijd tot een fatsoenlijk einde heb kunnen brengen, maar het kan altijd beter natuurlijk. Ik miste een gele kaart die ik had moeten geven aan Oussama Tannane (van NEC red.)." Sparta Rotterdam scoorde de 1-0 uit een corner, waar veel mensen dachten dat het geen hoekschop was. "De bal wordt getoucheerd. Ik heb beelden gezien die niet op televisie zijn geweest en daar zie je, als je ze vertraagd bekijkt, dat de bal wordt getoucheerd, dus een hoekschop." Uiteindelijk won Sparta de wedstrijd met 2-0.

Keuken Kampioen Divisie

Komend weekend fluit Hensgens met een duel tussen ADO Den Haag en De Graafschap weer een wedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie. Daarnaast is hij actief als videoscheidsrechter bij de Eredivisiewedstrijd tussen SC Cambuur en FC Twente.