Veldrijdster Femke Gort slaat toe in Zweden

Femke Gort wint in Zweden haar eerste UCI veldrit © Stefan Ek
Femke Gort uit Echt heeft in Zweden haar eerste veldrit van dit seizoen gewonnen.
De renster van Team Pissei-Groep TOM wist op de droge omloop in Stockholm de concurrentie in het begin van de koers meteen op afstand te rijden.

Eerste winst in UCI-koers

Uiteindelijk had ze na bijna 50 minuten koers 45 tellen voorsprong opgebouwd op de Belgische Suzanna Verhoeven. Thuisrijdster Clara Lundmark moest uiteindelijk op meer dan een minuut genoegen nemen met de derde plaats.Het is voor de 19-jarige belofterenster Gort de eerste zege in een internationale UCI-wedstrijd.

Vroeg in vorm

Gort is goed aan het seizoen begonnen. Zaterdag werd ze bij de veldrit in het Täby Park, eveneens in Zweden, nog tweede. Na afloop van de gewonnen race op zondag gaf ze aan dat ze had geleerd van de fouten van de dag ervoor. In de Nederlandse openingscross in Mechelen werd ze eerder dit seizoen tiende.

Europees kampioenschap

Net als vorig jaar hoopt Femke Gort dit seizoen geselecteerd te worden voor deelname aan het Europees Kampioenschap. Vorig jaar had bondcoach Gerben de Knegt op het EK in eigen land een plekje voor de toen nog eerstejaars belofte ingeruimd. Met een 18de plaats stelde ze in het kwalitatief goede deelnemersveld toen niet teleur. Het Europees Kampioenschap wordt op 6 november op De Citadel van Namen verreden.

Interesse van ploegen

Door de goede prestaties van vorig jaar en in dit prille seizoen staat Gort in de belangstelling van meerdere ploegen. Teammanager Iwan Gevers van haar huidige ploeg durfde het vorig jaar aan om het jonge onervaren Limburgse talent na slechts één groepstraining een contract aan te bieden.