Video: Fortuna kan leven met een punt tegen RKC

Fortuna Sittard neemt genoegen met gelijkspel tegen RKC Waalwijk. © Niels van Renen
Na drie overwinningen op rij nam Fortuna Sittard genoegen met een gelijkspel tegen RKC Waalwijk. "Gezien het spelbeeld een terechte uitslag."
Het belangrijkste gegeven is dat de Sittardenaren nu vijf wedstrijden op rij ongeslagen zijn. "En we hebben de nul gehouden," zo vertelt trainer Julio Velázquaz. "Hier kunnen we mee verder."

Penaltymoment

Dat scheidsrechter Joey Kooij in de slotseconde, ondanks het advies van de videoscheidsrechter, Fortuna géén strafschop toekende, was voor Velázquez ogenschijnlijk geen probleem: "Ik heb er wel een mening over, maar kan er geen invloed op uitoefenen. Dus ik praat niet over de arbitrage, alleen over het voetbal."
Kijk hier naar de video met interviews na afloop van Fortuna Sittard - RKC Waalwijk:

Bekervoetbal

Met tien punten uit de laatste vier wedstrijden is er in elk geval rust in de tent bij Fortuna. Woensdag tijdens het bekerduel met NEC zal Velázquez wellicht iets meer gaan rouleren in zijn ploeg en misschien Paul Gladon meer speeltijd gunnen. De populaire spits, die een sterke voorbereiding kende, moet het nu hebben van een sporadische invalbeurt. "Ik blijf gewoon mijn best doen en dan is het aan de trainer wat hij daarmee doet", aldus de spits.