Video: Harde woorden bij VVV na nederlaag tegen Dordrecht

Sven Braken © Orange Pictures
De nederlaag tegen FC Dordrecht is hard aangekomen bij VVV-Venlo. De Venlose ploeg liet veel te weinig zien en dat zorgde ook voor harde conclusies na afloop in De Koel.
"Dit was niet VVV-waardig", zei aanvoerder Sven Braken na afloop.

Boos

Met name de eerste helft zorgde voor veel irritatie bij trainer Rick Kruys: "In de eerste helft hebben we enorm zwak gespeeld, enorm weinig initiatief genomen en enorm weinig durf gehad om te spelen. Daar ben ik wel heel boos over geworden. Ik vind het niet erg als dingen niet lopen, maar ik heb er wel problemen mee als het gaat om lef en energie", was Kruys hard voor zijn team. In de eerste helft creëerde VVV eigenlijk geen enkele kans, erkent ook Braken. "We voetbalden niet en waren heel angstig aan de bal."
Ook Daan Huisman was kritisch op VVV en zichzelf:

Lat

Na rust ging VVV op zoek naar de gelijkmaker en vond het twee keer de lat. "Dan heb je ook wat pech, want als zo'n bal erin valt kan het een kantelpunt zijn", zegt Braken. Uiteindelijk kwam het Venlose doelpunt er niet. "Het is teleurstellend voor het publiek. Je kunt ze niet geven wat ze verdienen", zegt de aanvoerder. Ook Kruys vond dat zijn ploeg het publiek heeft teleurgesteld. "Het publiek is geweldig hier en het doet het meest pijn dat we hun hier niet kunnen laten zien wat we in onze mars hebben."

Dongen

VVV won maar een van de laatste zes wedstrijden en is naar de achtste plek gezakt op de ranglijst. "We hebben ambitie om play-offs te spelen, maar dan moet het echt beter dan vandaag. Dit kan niet", is Daan Huisman duidelijk. Voor VVV wacht komende donderdag de eerste ronde in het bekertoernooi. De Venlonaren spelen dan uit bij VV Dongen. "Fijn dat er snel weer een wedstrijd is en daar moeten we winnen", is Braken duidelijk.