Video: Opnieuw geeft MVV zege uit handen in blessuretijd

Jarne Steuckers baalt © PubliciteitVisie
Voor de derde keer dit seizoen gaf MVV een zege uit handen in blessuretijd. Lange tijd leken de Maastrichtenaren een 1-0 voorsprong over de streep te trekken tegen Jong PSV, totdat de Eindhovenaren nog één keer gevaarlijk werden en De Geusselt stil kregen.
"We leren niet van onze fouten", was de harde conclusie van Nicky Souren na afloop van de wedstrijd.

Dreigend

Trainer Maurice Verberne moest na afloop erkennen dat het gelijkspel eigenlijk wel terecht was. "Ze waren wel dreigend en we werden steeds verder naar achteren gedrukt." Volgens Verberne hielp de blessure van Nicky Souren, die het veld moest verlaten met een omgezwikte enkel, niet mee. "Nicky gaat eruit en dan valt het hele middenveld uit elkaar. Dan zie je dat als er sterkhouders wegvallen het ook wat moeizamer gaat", verwijst de MVV-trainer naar de afwezigheid van Orhan Dzepar.

Vermoeidheid

Het verschil tussen de eerste en tweede helft van MVV was te groot. In de eerste helft kreeg MVV meerdere kansen en maakte het ook 1-0 via Souren. Na rust creëerde MVV eigenlijk geen echte kans meer op de 2-0 en hing een tegendoelpunt steeds meer in de lucht. "In de eerste helft zetten we goed druk en ik denk dat het misschien vermoeidheid kan zijn", zoekt Marko Kleinen naar een verklaring voor het verschil tussen de twee helften.
Bekijk het hele interview met Marko Kleinen:

Van Bommel

Jong PSV scoorde de 1-1 op het moment dat Thomas van Bommel geblesseerd in het strafschopgebied lag. "Ik heb deze situatie ook wel eens gebruikt als trainingsmoment", zegt Verberne. "We moeten doorgaan tot de scheidsrechter fluit en niet gaan vragen om een vrije trap. Thomas had gewoon moeten opstaan, want er was blijkbaar niet veel aan de hand. En nu is hij het, maar ik heb het ook al tegen andere spelers gezegd."
Matteo Waem (in het rood) in duel met zijn tegenstander © PubliciteitVisie

Blessuretijd

Menig MVV-fan zal vrijdagavond de rekensom hebben gemaakt waar de Sterrendragers hadden gestaan als ze dit seizoen niet drie keer in blessuretijd de zege uit handen hadden laten glippen. Want ook tegen Roda JC (1-1) en Heracles Almelo (2-2) leek MVV op weg naar de zege, maar incasseerde het nog een tegendoelpunt. "Het is de derde keer dat we het nog weggeven en dat kan niet", is Souren duidelijk. Hij had niet het gevoel had dat het doelpunt nog zou vallen. Zonder die drie pijnlijke tegendoelpunten was MVV nu koploper geweest in de Keuken Kampioen Divisie. Al moet daar tegenover worden gezet dat MVV tegen Willem II juist in de extra tijd de winnende maakte.

Bekertoernooi

MVV gaat zich nu voorbereiden op de bekerwedstrijd tegen Eredivisionist Excelsior komende woensdag. "Het is leuk om ze terug te zien. Ik ben benieuwd naar het niveau. Maar als we goed spelen kunnen we er iets leuks tegenover zetten", zegt Kleinen. De wedstrijd tegen Excelsior is woensdagavond vanaf 20:00 uur live te volgen op L1 Radio.