Zwakke eerste helft nekt VVV-Venlo tegen FC Dordrecht: 0-1

Afbeelding ter illustratie © orangepictures.nl
VVV-Venlo heeft in Covebo Stadion - De Koel met 0-1 verloren van FC Dordrecht. In een zwakke eerste helft kwamen de Venlonaren enkele minuten voor rust op achterstand.
Die achterstand kon het team van trainer Kruys in de tweede helft niet wegwerken.

Nederlaag wegwerken

Voor VVV was het zaak de nederlaag van een week geleden tegen Roda JC te vergeten en in eigen huis een goed resultaat op de mat te leggen. De Venlonaren kamen tegen de Schapenkoppen uit Dordrecht al vroeg in de wedstrijd goed weg toen Samuele Longo bij een uitval de bal maar net naast het doel van Ennio van der Gouw kopte.

Vrije trappen leveren niets op

Het spel golfde in de aanvangsfase op en neer. VVV had de handen vol aan de snelle mannen uit Dordrecht. Sven Braken loste het eerste schot op doel van VVV, maar de bal was te hoog om in de kist te belanden. Het team van Rick Kruys kreeg in korte tijd enkele vrije trappen aan de rand van het strafschopgebied, maar resultaat leverde dat niet op. VVV zocht vooral via links naar een opening. Kansen waren er afgezien van een boogballetje van Daan Huisman niet. Het schot ging net naast.

VVV op achterstand

Kansen creëren was voor beide teams een probleem. Zeven minuten voor rust koos Mitchell van Rooijen er bij een aanval voor de Daan Huisman in stelling te brengen, maar zijn schot ging hoog over het doel. Direct daarna kwam FC Dordrecht op voorsprong. Aliou Badara Balde ging solo op het Venlose doel af en schoot de bal binnen.

Kansen, maar geen gelijkmaker

De Venlonaren tapten na een zwakke eerste helft uit een ander vaatje. Keeper Bossin moest alle zeilen bijzetten om een schot van Daan Huisman uit zijn doel te houden. De bal stuiterde via onderkant van de lat weer het veld in. VVV bleef aanvallen, terwijl de bezoekers probeerden te counteren.

Ontsnapt

Een kwartier voor het einde ontkwam VVV aan een grotere achterstand. Doelman Ennio van der Gouw voorkwam ternauwernood dat Dordrecht een uitbraak met een doelpunt afrondde. Even later was invaller Levi Smans dicht bij de gelijkmaker. Hij kreeg de bal uit een een-tweetje van Carl Johansson en Sven Braken, maar keeper Bossin keerde zijn schot.
Het zat de Venlonaren niet mee, want Smans kopte in de slotfase de bal naast. Kort daarna leek Longo de wedstrijd in het slot te gooien, maar hij schoot de bal in handen van doelman Van der Gouw. Dordrecht haalde alles uit de kast om de voorsprong vast te houden, toonde zich een meester in tijdrekken, maar kon met een 0-1 overwinning de kleedkamers opzoeken.