Onmachtig Roda JC lijdt gevoelige nederlaag tegen Telstar

Lennard Hartjes in actie tegen Telstar © Orange Pictures
Roda is op bezoek bij Telstar tegen een 2-1 nederlaag aangelopen. De 2-0 stond al na een kwartier spelen op het scorebord. De treffer van Dylan Vente viel in de blessuretijd.
Ondanks de nederlaag blijft Roda wel op de vijfde plaats staan.

Dramatische start

Roda JC wist dat ze goede zaken konden doen tegen Telstar, de nummer 13 van de Keuken Kampioen Divisie. Maar daar was in de openingsfase niets van te zien. Na slechts een kwartier spelen keken de Kerkradenaren al tegen een 2-0 achterstand aan. De 1-0 ontstond in de 13e minuut dankzij een mooi overstapje van Glynor Plet, waarna David Min de Roda doelman Moritz Nicolas koelbloedig omspeelde.
Moritz Nicolas wordt geklopt door Telstar spits David Min © Orange Pictures

Onterechte penalty

Drie minuten later stond het al 2-0, met name dankzij de ervaren scheidsrechter Pol van Boekel. Hij zag een handsbal van Lennerd Daneels bij een voorzet van Telstar. Dat bleek geen terechte constatering, maar zonder de VAR in de Keuken Kampioen Divisie mocht Plet vanaf de stip de 2-0 binnenschieten.

Comeback blijft deze keer uit

Dit seizoen wist er geen ploeg zo vaak te scoren als Roda in de slotfase van een wedstrijd. Na een uur spelen begon Roda eindelijk wat gevaarlijker te worden. Alleen kwam er daardoor ook meer ruimte voor Telstar, waardoor lange tijd de 3-0 dichterbij leek dan de aansluitingstreffer. Toch wist Roda opnieuw het doel te vinden in de blessuretijd. Alleen kwam de treffer van Vente ditmaal te laat om nog een punt uit Velsen-Zuid mee te nemen.

Machteloos

Trainer Jurgen Streppel zal toch met enige verbazing naar zijn ploeg hebben gekeken. Waar Roda vorige week tegen VVV-Venlo de beste wedstrijd tot dusver speelde, was van die vorm niets meer te zien. Zo liet Roda JC opnieuw een kans liggen op de aansluiting met de topposities. De Kerkradenaren hebben nu drie punten achterstand op nummer vier: MVV Maastricht.
Aanstaande dinsdag speelt Roda thuis in de eerste ronde van de KNVB Beker tegen Heracles Almelo om 21.00 uur.