Kater voor MVV na gelijkspel tegen Jong PSV

Afbeelding ter illustratie © Frank Kerbusch PubliciteitVisie
MVV is thuis tegen Jong PSV niet verder gekomen dan een 1-1 gelijkspel.
In de Geusselt kwam MVV voor rust op voorsprong maar de Eindhovense beloften scoorden in blessuretijd nog de gelijkmaker.

Aanvoerder

Het duel begon met een vroege kans voor de thuisploeg, maar de inzet van de centrale verdediger Rein van Helden ging over. Naast Van Helden keerde Matteo Waem terug in de Maastrichtse defensie. De Belgische achterspeler droeg ook de aanvoerdersband weer. Na het openingsschot volgden doelpogingen aan beide kanten. MVV was dicht bij de openingstreffer: eerst redde doelman Schiks op een schot van Koen Kostons, vervolgens spatte een pegel van Marko Kleinen van een metertje of 25 op de lat uiteen.

Energie

Beide ploegen speelden met veel energie. Dat leverde ook kansen op voor de beloften van PSV, bijvoorbeeld voor Savio. Na de eerste levendige 20 minuten zakte MVV iets weg. Jong PSV kwam meer aan aanvallen toe en dat leverde ruimte op voor de thuisclub. In de omschakeling profiteerde de Maastrichtse ploeg daarvan. Uit een mooie aanval opgezet door Leroy Labylle en Sven Blummel opende Nicky Souren, op aangeven van Jarne Steuckers, de score: 1-0 (34').
In de laatste fase van de eerste helft kreeg Jong PSV nog een grote mogelijkheid na mistastten van MVV-doelman Romain Matthys bij een hoekschop. Het schot ging over.

Nonchalant

Doelpuntenmaker Nicky Souren raakte al vroeg in de tweede helft geblesseerd. Hij werd vervangen door Thomas van Bommel. MVV speelde in de fase na rust nonchalant en dat gaf Jong PSV mogelijkheden. Vooral Savio zorgde voor dreiging. MVV creëerde aanvallend weinig en beperkte zich vooral tot het consolideren van de minimale voorsprong. Door diverse blessurebehandelingen voor onder meer Marko Kleinen kwam MVV niet in haar spel. Scheidsrechter Bos had nog maar net de zes minuten extra tijd aangegeven of Jong PSV scoorde. Na een rommelige fase voor het Maastrichtse doel, waarbij Thomas van Bommel geblesseerd raakte, profiteerden de gasten van de situatie en bezorgden de Maastrichtse ploeg een domper.

Programma

MVV blijft thuis wel ongeslagen en staat na elf wedstrijden op de vierde plaats. Komende woensdag volgt de bekerwedstrijd in Rotterdam tegen Excelsior. Zaterdag speelt MVV opnieuw voor de competitie in De Geusselt. FC Den Bosch is dan de tegenstander.