Plaquette voor afscheid nemende Philippe Gilbert

Philippe Gilbert heeft zijn eigen plaquette in de gemeentegrot onthuld. © L1
Wielrenner Philippe Gilbert heeft in de gemeentegrot in Valkenburg een speciale plaquette ter gelegenheid van zijn afscheid onthuld.
De gemeente Valkenburg aan de Geul is er trots op dat de Belgische wielrenner afscheid neemt op zijn geliefde Cauberg.

Grootste succes op de Cauberg

De wielergalerij van de gemeentegrot ligt precies onder de bocht van de Cauberg, waar Gilbert tijdens wedstrijden vaak zijn splijtende demarrage plaatste. In totaal wist hij viermaal de Amstel Gold Race te winnen. In 2012 werd hij op het parcours rondom de Cauberg wereldkampioen. Gilbert noemt het winnen van de regenboogtrui in Valkenburg zijn grootste succes.

Peloton vol met toppers

Op zaterdag 15 oktober rijdt Gilbert samen met een aantal voormalige collega's zijn laatste meters als beroepsrenner. Onder andere Fabio Jakobsen, Niki Terpstra, Arnaud De Lie, André Greipel, Axel Merckx en Johan van Summeren rijden samen met Gilbert zeven rondes op een gedeelte van het parcours van het wereldkampioenschap van 2012. In de ochtend rijdt Gilbert met zo'n 1000 fietstoeristen een toertocht. Het parcours van de toertocht is een combinatie van het WK-traject en de Amstel Gold Race.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!