Flekken met Freiburg verzekerd van Europese overwintering

Mark Flekken stuurt zijn teamgenoten aan. © ANP
Doelman Mark Flekken speelt met zijn club SC Freiburg ook na de jaarwisseling nog Europees voetbal.
Donderdag troefde de doelman uit Bocholtz met zijn club in Frankrijk FC Nantes met 0-4 af, waardoor het ongeslagen Freiburg verzekerd is van een plekje in de top twee van haar Europa League-poule.

Poulewinst

De poulewinnaar plaatst zich voor de knockoutfase van de Europa League, de nummer twee van de groep speelt een play-off die bepaalt of er een vervolg in de Europa League of in de Conference League volgt. Wanneer Flekken en Freiburg één van de laatste twee groepsduels winnen - thuis tegen het Griekse Olympiakos of uit bij het Azerbeidzjaans Qarabag - is de poulewinst een feit.

Drie keer 'de nul'

De Oranje-keeper maakt tot dusver een uitstekende indruk. Freiburg won de eerste vier wedstrijden in de Europa League allemaal, telkens met Flekken onder de lat. De doelman incasseerde pas één tegendoelpunt en hield in de laatste drie Europese duels 'de nul'.

Tweede in Bundesliga

In de Bundesliga is Freiburg eveneens voortvarend begonnen. Na negen duels staat het met 18 punten op de tweede plaats, achter koploper Union Berlin. Dat is tevens de enige Bundesliga-club die minder tegengoals (6) incasseerde dan Freiburg-sluitpost Flekken (8). Zondag wacht voor de keeper een serieuze test, wanneer Freiburg een uitduel tegen Bayern München speelt.

Oranje

Flekken hoopt over een maand met het Nederlands Elftal af te reizen naar Qatar voor het WK voetbal. De Bocholtzenaar werd in de afgelopen vijf interlandperiodes geselecteerd door bondscoach Louis van Gaal, die hem tot dusver in vier interlands liet spelen. Over ruim een week moet de bondscoach een ruime, voorlopige selectie indienen bij de FIFA.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!