Zorgen Telstar en Roda JC weer voor een doelpuntenfestijn?

Roda-aanvoerder Nils Röseler. © Orange Pictures
Wie vrijdagavond op zoek gaat naar doelpunten, kan het best in Velsen-Zuid wezen. Daar spelen in de elfde speelronde van de Keuken Kampioen Divisie SC Telstar en Roda JC Kerkrade tegen elkaar.
Vorig seizoen scoorden de huidige nummers dertien en vijf van de KKD er lustig op los in de onderlinge wedstrijden: in Noord-Holland werd het 4-3 voor Roda en de Kerkradenaren wonnen in eigen stadion eveneens met 4-3.

96ste minuut

De paralellen tussen die duels zijn zichtbaar. Zowel in Velsen-Zuid als in Kerkrade kwam Roda op een 1-3 achterstand, om zich vervolgens terug te knokken en pas héél laat de winnende treffer tegen de touwen te werken. In het Parkstad Limburg Stadion nam Patrick Pflücke die in minuut 87 voor zijn rekening, in Telstars Buko Stadion werd Fabian Serrarens in de 96ste minuut de matchwinner.

Open wedstrijd

Zowel Pflücke als Serrarens spelen niet meer bij Roda, dat net als Telstar in de transferperiode met behoorlijk wat verloop te maken kreeg. Desondanks verwacht Roda-coach Jurgen Streppel opnieuw een doelpuntrijke confrontatie. "Aan onze spelopvattingen is weinig veranderd", zegt hij. "Het zijn twee ploegen die écht spelen om te winnen. Dan krijg je meestal een 'open' wedstrijd voorgeschoteld."
Roda vierde de 3-4 overwinning in Velsen-Zuid uitbundig. © Orange Pictures

Stabieler worden

Daar komt bij dat Roda een week geleden, tegen VVV-Venlo, op schot was. De Kerkradenaren trokken de Limburgse clash met 4-1 naar zich toe. "Ik vond dat een van onze beste wedstrijden dit seizoen", zegt Streppel, die zijn ploeg graag nog iets stabieler zou zien worden. "We moeten stappen blijven maken en beter worden in datgene wat we willen laten zien. Het scheelt dat de jongens na een zege meer open staan voor die verbeterpunten."

Tien keer

Roda kan in Velsen-Zuid rekenen op een tegenstander in een 5-2-3 formatie. Topschutter Dylan Vente krijgt in aantallen dus met een fiks aantal verdedigers te maken. Vente is met tien treffers topscorer van Roda én de voltallige Keuken Kampioen Divisie. Hij scoorde net zo vaak als de volledige Telstar-selectie, die aangevoerd wordt door KKD-dinosaurus Glynor Plet.

'Betreurenswaardig'

Net als in Almere zal ook in Velsen-Zuid het uitvak leeg blijven, ditmaal omdat de lokale driehoek heeft besloten geen Roda-aanhangers toe te laten. De clubleiding van de Koempelclub heeft geprobeerd daar nog verandering in te brengen, maar zonder resultaat. "Wij vinden het zeer betreurenswaardig dat onze volledige achterban nu in een kwaad daglicht wordt gezet", zegt Roda's algemeen directeur Jordens Peters. De afgelopen weken waren er meerdere incidenten met Roda-aanhangers.

Geen Bijleveld

Naast de fans ontbreekt ook Teun Bijleveld. De Roda-middenvelder kampt met een blessure die hem naar verwachting enkele weken aan de kant houdt. Niek Vossebelt en Lennard Hartjes vormen mede daardoor waarschijnlijk het middenveld. De wedstrijd SC Telstar - Roda JC Kerkrade begint vrijdagavond om 20:00 uur en is live te volgen via L1 Radio.