Nederlandse judoka's missen brons in teamwedstrijd

Ivo Verhorstert tijdens het NK © Graatje Weber
Het Nederlands judoteam met Ivo Verhorstert heeft op de slotdag van de wereldkampioenschappen in de landenwedstrijd het duel om de bronzen medaille verloren. Israël was met 4-2 te sterk voor Oranje.
Het WK in Oezbekistan is daarmee ten einde. Venlonaar Verhorstert maakte zijn debuut op dit niveau. In de individuele wedstrijd was hij niet opgewassen tegen regerend wereldkampioen Joshiro Maruyama uit Japan.

Ippon

In de landenwedstrijd tegen Israël stond het na vier partijen 2-2. Verhorstert, die een gewichtsklasse hoger meedeed, werd daarna al snel met een heupworp gevloerd door de Israëliër Ido Levin. In de laatste partij had Sanne Vermeer de stand gelijk kunnen trekken maar zij moest opgeven met een blessure. Alleen Frank de Wit en Michael Korrel wisten hun partij te winnen.

Brons

TeamNL sluit het WK daardoor af met twee medailles. Sanne van Dijke (tot 70 kilogram) en Michael Korrel (tot 100 kilogram) slaagden er eerder deze week wel in brons te veroveren.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!