Joep Kluskens tekent eerste profcontract bij VVV-Venlo

Joep Kluskens tekent eerste contract VVV-Venlo © VVV-Venlo
Joep Kluskens heeft zijn eerste contract binnen. De 19-jarige middenvelder uit Nederweert heeft zijn handtekening gezet onder een contract tot de zomer van 2024 met een optie voor nog een extra seizoen.

Debuut

Vorig seizoen debuteerde Kluskens voor VVV-Venlo op bezoek bij Jong Ajax in het betaald voetbal. Dit seizoen zit de controleur voor het eerst vast bij de selectie van het eerste elftal en trainer Rick Kruys deed tot nu toe drie keer een beroep op hem als invaller.

Jeugd

Kluskens, begon als kind bij Merefeldia in Nederweert en speelde daarna in de jeugd van Fortuna Sittard en PSV. In de zomer van 2020 stapte hij over naar de jeugdopleiding van VVV. “Het was aan het begin van het seizoen een doel van me om een contract af te dwingen, dus het is mooi dat dat nu vrij snel in het seizoen gelukt is. Het volgende doel is natuurlijk om basisspeler te worden.”

Verheijen

Na Thijme Verheijen is Kluskens de tweede speler uit de eigen opleiding die dit seizoen wordt beloond met een contract en dat stemt technisch manager Willem Janssen tevreden. “Het is voor ons erg belangrijk om talentvolle spelers uit de jeugd te kunnen binden die hebben laten zien over de juiste kwaliteiten te beschikken."