De Bruyne van De Geusselt zal zichzelf nooit zo noemen

Jarne Steuckers en zijn medespelers vieren een MVV-treffer. © Orange Pictures
Na tien wedstrijden vindt MVV Maastricht zichzelf op de derde positie in de Keuken Kampioen Divisie terug. En daar had vooraf niemand rekening mee gehouden.
Vooral omdat MVV zich tussen ploegen genesteld heeft waar het qua budget niet mee zou moeten kunnen wedijveren. Toch houden de Maastrichtenaren de vorm al weken vast. De vraag is dan ook aan coach Maurice Verberne en sterkhouder Jarne Steuckers: is de topklassering van MVV nog wel verrassend?

Meerwaarde

Wat bovendien opvalt aan MVV, is het feit dat de spelersgroep niet zo gek veel verschilt van de selectie van vorig seizoen. Toen ploeterden de rood-witten echter in de kelder van de Keuken Kampioen Divisie. Steuckers is een van de weinige nieuwelingen, maar blijkt wel razendsnel van meerwaarde. De van STVV gehuurde aanvallende middenvelder was in zeven van zijn negen MVV-optredens tot dusver goed voor minimaal een goal of assist.

Bijna automatisch

"Veel jongens kunnen goed over de grond voetballen", zegt de pas 20-jarige Belg over zijn vliegende start, die drie doelpunten en vijf assists omvat. "Dan gaat het bijna automatisch en voel je elkaar ook beter aan. En mede daardoor volgen de resultaten vanzelf."

De Bruyne

Steuckers is een nuchtere jongen die het liever over zijn ploeggenoten dan over zijn eigen rol lijkt te hebben. En ook al is Manchester City-ster Kevin de Bruyne - die op dezelfde positie speelt - zijn grote voorbeeld, Steuckers zal zichzelf nooit de KDB van Maastricht noemen. "Ik ben gewoon Jarne Steuckers."
Jarne Steuckers heeft MVV zojuist op een 1-0 voorsprong gezet tegen Roda JC. © Orange Pictures

Voorbereiding

Dat het zo voortvarend gaat met MVV, verrast de spelers zelf wellicht nog het minst. "We hadden in de voorbereiding op het seizoen al door dat we goed op elkaar ingespeeld raakten", zegt Steuckers. "En we kregen daarmee ook door dat het misschien wel een mooi seizoen zou kunnen worden. Maar dat laat onverlet dat er nog genoeg verbeterpunten zijn. Ik vind dat we nog dominanter kunnen zijn. "

Geen druk

De sfeer op de laatste training voor het duel tegen Jong PSV (vrijdagavond, 20:00 uur) is uitstekend. Hoewel met de resultaten de verwachtingen ook toenemen, lijkt op dit moment geen enkele vorm van druk vat te krijgen op MVV. De zalvende hand van Maurice Verberne zorgt ervoor dat spelers niet bang zijn afgerekend te worden op fouten. En juist daardoor gaat er veel goed bij de Sterrendragers.

Geen Dzepar en Van Bommel

Tegen Jong PSV kan Verberne zo goed als zeker geen beroep doen op Orhan Dzepar én Ruben van Bommel; het duo kampt met blessures en stond wel op het trainingsveld, maar lijkt niet fit genoeg om vrijdag in actie te komen. De wedstrijd begint vrijdagavond om 20:00 uur en is live te volgen via L1 Radio.