Olympische Spelen in Gulpen: 'Je leert veel van elkaar'

De groep VWO-leerlingen die deelneemt aan de ELvis Olympics in Gulpen. © L1 (Sem Caelen)
Steeds meer middelbare scholen organiseren uitwisselingen met buitenlandse partnerscholen. Het Sophianum College in Gulpen koos deze maand voor een zéér sportieve variant.
Scholieren uit Zuid-Limburg, België, Duitsland en Spanje gingen met elkaar de strijd aan in de ELvis Olympics: een week lang maakten ze kennis met elkaar en een reeks verschillende sporten.

Geen barrières

In totaal waagden zo'n veertig jongeren zich aan allerlei verschillende activiteiten, van een aquatlon tot softbal en van een klimaflossing tot tennis. Doel is om de scholieren op een sportieve, creatieve manier kennis te laten maken met nieuwe culturen, zonder dat een taalbarrière een belemmering vormt. Daarmee worden de jongeren ook gestimuleerd op latere leeftijd over de landsgrenzen te kijken.

Samenwerking

Het project is onderdeel van het internationaal samenwerkingsprogramma tussen scholen genaamd ELvis, dat staat voor EuroLink virtual international school. De projecten worden mede gefinancierd door Erasmus+ subsidies, afkomstig van de Europese Unie.