Roda-fans vrijdag niet welkom bij Telstar

Fans van Roda JC zijn vrijdagavond niet welkom tijdens de uitwedstrijd tegen Telstar. © Orange Pictures
Supporters van Roda JC zijn vrijdag niet welkom bij de uitwedstrijd tegen Telstar. Dat heeft de driehoek burgemeester-politie-openbaar ministerie in de gemeente Velsen besloten.
Eerder was de Kerkraadse aanhang al niet welkom bij de uitwedstrijd tegen Almere City. De stewards van Roda zijn het wangedrag van een deel van de eigen fans, onder meer richting de eigen suppoosten, beu.

Gesprek

Roda JC laat weten verrast en teleurgesteld te zijn in het besluit van de lokale overheid in Noord-Holland. De club is nog wel in gesprek met de betrokken partijen en wil, hoewel de kans van slagen minimaal is, alles in het werk stellen om deze wedstrijd voor de eigen supporters toch nog mogelijk te maken.

Redenen

Ook de exacte reden van het besluit is volgens algemeen directeur Jordens Peters nog niet bekend: "We doen ons uiterste best om de beweegredenen van de lokale autoriteiten te achterhalen en vinden het vooral vervelend voor onze trouwe supporters die ons overal achterna reizen."

'Geen politie-capaciteit'

Later op de dag gaf de gemeente Velsen een reactie tegenover NH Nieuws. "Reden is dat een aanzienlijk deel van de harde kern supporters van Roda JC de laatste weken voor ongeregeldheden zorgden. Bij de laatste wedstrijd was een grote politie-inzet nodig en moest zelfs de ME in actie komen. De politie heeft geen capaciteit voor een dergelijke grote inzet aanstaande vrijdag."

Vandalen

Roda JC wordt tijdens uitwedstrijden doorgaans gesteund door zo'n 400 fans. Afgelopen weekend kwam het na afloop van de thuiswedstrijd tegen VVV-Venlo tot een confrontatie met de politie in Kerkrade. Daarnaast bekogelden vandalen supportersbussen van de Venlonaren met stenen, vlak voordat die de snelweg in Kerkrade opreden. Of het verbod om komend weekend mee te reizen naar Telstar hiermee te maken heeft is onduidelijk.

Live

Roda JC staat op dit moment op de vijfde plek in de Keuken Kampioen Divisie. Het duel met Telstar, de nummer dertien, is vrijdagavond rechtstreeks te volgen via L1 Radio. De uitzending begint om 20.00 uur.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!