Inger Smits geselecteerd voor EK handbal

Inger Smits in actie voor de Nederlandse ploeg © Orange Pictures
Veertien handbalsters zijn al zeker van het EK, onder wie ook Inger Smits uit Geleen. Bondscoach Per Johansson heeft het eerste deel van zijn selectie voor het EK woensdag bekend gemaakt.
Het EK wordt van 4 tot en met 20 november gespeeld in Noord-Macedonië.

Geblesseerden

De bondscoach voegt in een later stadium nog vier speelsters aan de selectie toe. "De reden dat ik nu veertien speelsters heb geselecteerd en geen achttien, is voornamelijk omdat er een aantal speelsters geblesseerd is", zegt Johansson. "Deze speelsters zijn nog in de race voor de definitieve selectie. Ik wil geen geblesseerde speelsters op de shortlist zetten en ze mogelijk later weer van de lijst af moeten halen."

Larissa Nusser

In de selectie van veertien ontbreken onder andere Harma van Kreij uit Venray die tijdens de oefenstage wegviel met een blessure. Larissa Nusser uit Born is al langer geblesseerd. Zij werd begin juni geopereerd aan haar voorste kruisband.

Poule

De Nederlandse handbalsters zijn bij het EK in Noord-Macedonië ingedeeld in groep C met Frankrijk, Noord-Macedonië en Roemenië. De ploeg van bondscoach Johansson speelt alle poulewedstrijden in de hoofdstad Skopje. De beste drie landen uit de poule plaatsen zich voor de hoofdronde. De behaalde punten in de poulefase tegen de doorstromende teams worden meegenomen. Nederland speelt op 5 november de eerste wedstrijd tegen Roemenië.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!