Bondscoach Jonker wijzer ondanks nederlaag tegen Noorwegen

Lynn Wilms tijdens de oefenwedstrijd. © ANP
Bondscoach Andries Jonker zei ondanks de 2-0-nederlaag van de voetbalsters in de oefenwedstrijd tegen Noorwegen een heel stuk wijzer te zijn geworden.
Lynn Wilms uit Tegelen speelde 70 minuten. Romée Leuchter uit Schinveld kwam als invalster de laatste 20 minuten binnen de lijnen. Lieke Martens en Dominique Janssen ontbraken bij Oranje “na goed overleg” met bondscoach Andries Jonker.

Zenuwen

"We hebben geprobeerd 3-5-2 te starten, maar we bezwijken onder onze eigen zenuwen en dan doet het systeem er niet toe. We hebben kunnen zien hoe ver de speelsters zijn", vertelde Jonker bij ESPN.
Hij zei eerder dat de speelsters een hoog niveau hadden gehaald op de trainingen. "Maar daar win je geen wedstrijden mee. De ploeg is er in deze samenstelling nog niet toe in staat dat om te zetten in een goede wedstrijd. Dan weet je waar je staat."

Veel spanning

De bondscoach liet veel jonge speelsters beginnen tegen Noorwegen. "De jonge meiden die nu nog veel last hebben van de spanning, gaan daar wel doorheen komen. Daar hebben ze dit soort wedstrijden voor nodig."
Jonker wilde bekijken hoe de speelsters die het op de training voortreffelijk doen, het in een wedstrijd laten zien. "Hoe ver ben je dan als je een oranje shirt aantrekt en in een stadion gaat spelen tegen een echte tegenstander. Trainen is wat anders dan tegen een fel Noorwegen spelen."