FIA bevestigt: Red Bull overschreed budgetlimiet in 2021

De Red Bull Racing-kopstukken Christian Horner, Helmut Marko en wereldkampioen Max Verstappen. © Red Bull Racing
Autosportbond FIA meldt dat het Red Bull-team van wereldkampioen Max Verstappen in 2021 de budgetlimieten van het reglement heeft overschreden.
Het team beging volgens de terminologie van FIA een 'kleine' overtreding: Red Bull gaf tot vijf procent meer uit dan de toegestane 148 miljoen dollar. Het gonsde al een tijdje in de wandelgangen dat Red Bull zich niet aan de regels had gehouden en nu wordt dat door de FIA bevestigd.

Straf

Waarschijnlijk wordt Red Bull daarvoor bestraft. Of het gaat om een puntenstraf of een boete, en of dat ook Verstappen zal raken, is op dit moment nog niet bekend. Het is echter zéér onwaarschijnlijk dat de wereldtitels van de Limburger in het geding raken.
Het is niet duidelijk wanneer de FIA de straf voor Red Bull wereldkundig maakt.

Aston Martin

Red Bull Racing is het enige team waarbij de uitgaven hoger uitvielen dan het budgetplafond toestaat. Maar ook Aston Martin kan op een straf rekenen. Dat team ging de fout in bij de procedure rondom de budgetcijfers.

Tweevoudig kampioen

Verstappen werd zondag voor het tweede jaar op rij wereldkampioen in de Formule 1. Vorig jaar legde hij, na een verbeten gevecht met Mercedes-rijder Lewis Hamilton, in de allerlaatste ronde van de laatste race beslag op de titel. Dit jaar verzekerde hij zich, met nog vier races te gaan, in Japan van de titel.