Geen FC Den Bosch-fans bij uitduel tegen MVV

Het uitvak met FC Den Bosch-supporters tegen Willem II afgelopen vrijdag © Orange Pictures
Als MVV Maastricht over een kleine twee weken de thuiswedstrijd speelt tegen FC Den Bosch zal de Brabantse club geen uitsupporters meenemen.
Dat besluit heeft de clubleiding van de Brabanders genomen naar aanleiding van de rellen van afgelopen vrijdag bij de wedstrijd tussen Willem II en FC Den Bosch.

ME

Afgelopen vrijdag braken er bij de derby tussen Willem II en FC Den Bosch rellen uit. Vier bussen met Den Bosch-fans werden nog voordat ze het stadion hadden bereikt teruggestuurd naar de Brabantse hoofdstad. In het stadion ging het niet veel beter. Vanuit het uitvak werd vuurwerk en bier gegooid, nota bene naar de eigen feestende spelers nadat ze de 0-1 hadden gemaakt. Na ruim een kwartier spelen werd de wedstrijd (tijdelijk) gestaakt. De Mobiele Eenheid ontruimde het bezoekersvak en de Bossche supporters werden teruggestuurd naar huis.

Zwaargewond

Het was niet de eerste keer dat enkele Den Bosch-fans zich van hun slechtste kant lieten zien. Enkele weken ging het ook al mis bij FC Den Bosch tegen TOP Oss. Na afloop van de derby gingen supporters van beide clubs met elkaar op de vuist en gooiden met fakkels en stenen naar de politie. Meerdere stewards en agenten raakten gewond, één beveiliger raakte zwaargewond.

MVV

Nu is voor de clubleiding van FC Den Bosch de maat vol. "We worstelen enorm met de ontstane situatie waarin FC Den Bosch zich gegijzeld voelt door de gebeurtenissen om ons heen die rondom onze wedstrijden moedwillig worden veroorzaakt door een (klein) deel van onze achterban." Daarom heeft de club besloten om geen kaarten te verstrekken aan Den Bosch-supporters voor de uitwedstrijden tegen MVV op zaterdag 22 oktober én de bekerwedstrijd tegen GVVV, vier dagen eerder. Door geen uitsupporters mee te nemen wil de Brabantse club de tijd nemen om nieuwe afspraken te maken.