Voorlopig lucht voor Fortuna: 'Onze mentaliteit is goed'

Rémy Vita viert zijn winnende treffer voor Fortuna Sittard © Niels van Renen
Met de derde overwinning op een rij heeft Fortuna Sittard zichzelf wat lucht verschaft en is voorlopig weg uit de onderste regionen van de Eredivisie.
De ploeg van Julio Velázquez staat nu op de elfde plek, met tien punten na negen duels. Dat het, met de zege op Vitesse, ook nog lukte om te winnen in een uitwedstrijd maakte het alleen maar extra mooi voor de Sittardenaren.

Puzzelstukjes

"Onze mentaliteit is goed, ook buitenshuis durven we te spelen om te winnen," zegt Velázquez. En invaller Mats Seuntjens vult aan: "We zijn op de goede weg, ook qua team. Het heeft even tijd nodig gehad, maar alles lijkt nu op zijn plek te vallen. Er wordt goed gewerkt op de training en we begrijpen elkaar."
Kijk hier naar de reacties van Julio Velázquez, Mats Seuntjens en Rémy Vita:

Lucht

Trainers zijn wel eens slechter aan een klus begonnen. Velázquez is de eerste trainer in de clubgeschiedenis die zijn eerste drie wedstrijden wint op Eredivisieniveau. Er is nu lucht en de degradatiezone lijkt wat verder weg. Maar de verschillen zijn klein, slechts vijf punten met de rode streep. Met de recente zegereeks op Excelsior, FC Volendam en ook Vitesse tankte Fortuna niet alleen vertrouwen, maar versloeg het ook directe concurrenten.

Programma

Hard nodig ook, want het resterende speelschema voor de maand oktober liegt er niet om. Zaterdag komt het goed presterende RKC Waalwijk op bezoek in Sittard. Daarna wordt de uitwedstrijd in het bekertoernooi tegen NEC gevolgd door een tweeluik in Rotterdam met Feyenoord en Sparta. En met zo'n programma is de op dit moment gecreëerde lucht zeer wenselijk.