Media over Verstappen: 'Wereldtitel bewijs van meesterschap'

Max Verstappen juicht na de Grand Prix van Japan © Red Bull Content Pool
Een dag na het veroveren van zijn tweede wereldtitel in de Formule 1 is Max Verstappen nog steeds het gesprek van de dag.
De Limburger stond maandagochtend op de voorpagina's van vele kranten.

Middelpunt

Uiteraard stond Verstappen op alle voorpagina's van de Nederlandse kranten. De Telegraaf kopt: 'Max Magistraal'. De krant heeft tien pagina's gewijd aan Verstappens wereldtitel. Het AD kiest voor een foto van Verstappen in een kampioenenstoel met als kop: 'Wat een baas'. NRC schrijft dat 'Verstappen het middelpunt is in de Formule 1'.

Internationale media

Ook over de landsgrenzen wordt de tweede wereldtitel van Verstappen uitgebreid benoemd. De Britse krant The Guardian kopt dat de tweede wereldtitel van Verstappen 'het bewijs is van zijn meesterschap'. De Franse sportkrant L'Équipe heeft het dan weer over de heerschappij van de Limburger in de Formule 1. Een andere bekende sportkrant uit Italië, La Gazzetta dello Sport, kopt: 'Verstappen kampioen: Max' heldendaden zijn de geschiedenis ingegaan'. Bij de Belgische sportsite Sporza vragen ze zich af over Verstappen het record van 13 zeges in één seizoen van Michael Schumacher en Sebastian Vettel kan evenaren of verbeteren. Daar heeft de Limburger nog vier races voor.

Verwarring

Naast de aandacht voor Verstappen wordt er ook veel geschreven over de chaos rondom de Grand Prix van Japan. Zo gaat het over een gevaarlijke situatie op de baan waarbij Pierre Gasly bijna met volle snelheid een kraan raakte, maar uiteraard ook over de verwarring na afloop van de race. Waar Verstappen door de organisatie als wereldkampioen werd gegeven, dachten onder meer Verstappen, zijn team Red Bull, journalisten en rekenmeesters dat de Limburger nog geen wereldkampioen was geworden. De chaos was voer voor de kranten. Zo kopte de Duitse boulevardkrant Bild op eigen kenmerkende wijze: 'Hilfe, wir verstehen die Formel 1 nicht mehr!', oftewel: 'Help, wij begrijpen de Formule 1 niet meer'. De Spaanse krant Marca geeft Verstappen dan weer een 10 en de wedstrijdleiding een 0.
Bekijk het seizoensoverzicht van Max Verstappen: