Talent uit Born (13) plaatst zich voor WK Karten in Portugal

Kasper Schormans zegeviert in de Rotax Max Junior-klasse © Rob Schormans
Kasper Schormans (13) uit Born heeft zich zondag gekwalificeerd voor het WK Karten Rotax in Portugal. Dat deed het talent door op spectaculaire wijze het NK in Berghem te winnen.
Schormans is momenteel in topvorm en rijgt in de Rotax Max Junior-categorie met zijn JJ-Racing Team de podiumplaatsen aan elkaar. Zo werd hij vorige week tijdens het BNL Kampioenschap tweede. Het weekend daarvoor eindigde Schormans tijdens een race in Wackersdorf (Duitsland) op de baan als tweede, maar werd hij vanwege een tijdstraf naar plaats drie teruggezet.

Inhaalrace

Zijn grote vorm werd op het Circuit Park Berghem opnieuw zichtbaar, al ging het tijdens de race niet van een leien dakje. Na een botsing met een concurrent viel Schormans terug naar de zevende plek. In de laatste drie ronden wist hij alsnog de concurrentie in te halen, de race te winnen en een ticket voor het WK veilig te stellen.

Portimão

Het wereldkampioenschap dat ook bekend staat als de World Grand Finals wordt tussen 19 en 26 november gehouden op het Kartódromo Internacional do Algarve van Portimão. Schormans komt dan in actie in de Rotax Max Junior categorie, voor coureurs in de leeftijd tussen 12 en 15 jaar.