Koningspaar feliciteert Verstappen met wereldtitel

Max Verstappen wordt op de schouders gehesen na zijn tweede wereldtitel in de Formule 1 © Red Bull Content Pool
Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben Max Verstappen gefeliciteerd met het kampioenschap in de Formule 1. “Vandaag werd de ultieme prestatie geleverd met het behalen van de wereldtitel Formule 1 bij de Grand Prix van Japan onder uitdagende omstandigheden.”
Max Verstappen was zondag na de finish in de veronderstelling dat hij niet genoeg punten had behaald. Maar tijdens de interviews na afloop, toen de straf aan Leclerc werd uitgedeeld, bleek dat Verstappen tóch genoeg punten had voor zijn tweede wereldtitel.

Grootse wijze

De koning en koningin zijn trots op de prestatie van Verstappen. "Na een moeizame start van dit seizoen herpakte Max Verstappen zich op grootse wijze door maar liefst twaalf van de achttien races én beide sprintraces te winnen. Wij feliciteren hem van harte met het prolongeren van de wereldtitel."

Meer felicitaties

Ook prins Bernhard feliciteert Max Verstappen op sociale media met zijn titel. "Wauw", schrijft Bernhard, mede-eigenaar van het circuit van Zandvoort. Ook de vader van Bernhard, Pieter van Vollenhoven, complimenteert Max Verstappen. "Verstappens eerste wereldtitel was de doorbraak, de tweede maakt hem groots", schrijft de echtgenoot van prinses Margriet op Twitter. Van Vollenhoven noemt het "vakmanschap" en een "geweldige prestatie" van de autocoureur.