Rémy Vita matchwinnaar voor Fortuna in Arnhem

Arianit Ferati viert zijn eerste doelpunt voor Fortuna
Fortuna Sittard heeft in Arnhem zijn derde zege op rij behaald. In de Gelredome versloegen de mannen van Julio Velázquez Vitesse met 1-2. Halverwege de wedstrijd stond het 1-1.
In de slotfase scoorde invaller Rémy Vita het winnende doelpunt.

Eerste kans

De wedstrijd speelde zich het eerste kwartier in hoofdzaak op het middenveld af. Ivo Pinto werd slachtoffer van een vervelende overtreding van Matus Bero, kon de strijd korte tijd voortzetten, maar moest uiteindelijk vervangen door Mats Seuntjens. Fortuna kreeg na bijna 20 minuten een eerste kans, maar Burak Yilmaz schoot de vrije trap op enkele meters van het strafschopgebied in handen van doelman Kjell Scherpen.
Daarna voorkwam George Cox dat Carlens Arcus gevaarlijk kon worden en zorgde hij aan de overkant met een indraaiende hoekschop dat doelman Scherpen met moeite de bal uit het doelgebied kon stompen.

Fortuna werkt achterstand weg

De wedstrijd had een doelpunt nodig en dat viel na ruim een half uur. Een voorzet van Matus Bero werd door Bartosz Bialek in het doel gewerkt en Vitesse stond met 1-0 voor. Nog geen tien minuten later maakte Arianit Ferati gelijk toen hij op links werd aangespeeld, een verdediger omspeelde en de bal in de rechterbenedenhoek schoot. Op slag van rust ging Mats Seuntjens met een rush op het strafschopgebied van Vitesse af, speelde Inigo Cordoba aan, maar die zag zijn schot gekeerd door doelman Scherpen.

Gele kaarten

Vitesse begon gretig aan de tweede helft. Een schot van Nikolai Baden Fredriksen ging maar net langs het doel van Ivor Pandur. Aan de overkant ging een schot van Inigo Cordoba langs het doel van Scherpen en knalde Umaro Embalo van afstand bal in handen van de Vitesse-goalie.
Fortuna drong aan en de Arnhemmers vergaarden in korte tijd een vier gele kaarten. Ook Oguzhan Özyakup kreeg een prent van scheidsrechter Manschot. In een poging verandering in het spel van Vitesse te brengen, wisselde trainer Phillip Cocu in het laatste kwart een drietal spelers. Dat leverde direct dreiging op voor het doel van het Sittardse team.

Gouden wissel

In de eindfase wisselde Julio Velázquez Cordoba en Embalo voor Tijjani Noslin en Remy Vita. Een gouden wissel, zo bleek direct, want Rémy Vita schoot de bal bij zijn eerste balcontact in het Arnhemse doel: 1-2. Even later hadden de Sittardenaren alle geluk van de wereld toen Rodrigo Guth de bal bijna in eigen doel schoot.
In de slotfase wisselde de Fortuna-coach Ferati en Özyakup voor Roel Janssen en Cole Bassett om de zege veilig te stellen. Fortuna won met 1-2 en boekte de derde zege op rij.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!