Wegrenner Eenkhoorn wint Bart Brentjens Challenge

Pascal Eenkhoorn van Team Jumbo-Visma is tevreden met zijn winst in de Bart Brentjens Challenge. © Georges Dewijzen
Pascal Eenkhoorn heeft in Eijsden de Bart Brentjens Challenge gewonnen. De wegrenner van Team Jumbo-Visma bleef Jens van den Dool en Nederlands kampioen mountainbike op het onderdeel marathon Tim Smeenge voor.
De editie van dit jaar was een kolfje naar de hand voor de renner van Team Jumbo-Visma, die eerder dit jaar op de VAM-Berg Nederlands kampioen op de weg werd. Bas Peeters uit Heythuysen was de beste Limburgse deelnemer op een vierde plaats.

Droog en snel parcours

Het parcours lag er dit jaar relatief droog bij waardoor het tempo in de mountainbikewedstrijd hoog gehouden werd. Eenkhoorn, die onlangs nog 28ste werd op het wereldkampioenschap in Australië, nam zijn vorm van het wegseizoen mee naar de Zuid-Limburg. Hij was met overmacht de beste renner in koers.
Bij de vrouwen ging de overwinning naar Karen Brouwer uit Spaarndam. Zij had een ruime voorsprong op Lotte Koopmans en Belle de Gast.

1600 hoogtemeters

De wedstrijd met start en finish in Eijsden over iets meer dan honderd kilometer, ging voor het grootste deel over onverharde wegen en bospaden. In totaal moesten de mountainbikers meer dan 1600 hoogtemeters overwinnen. Naast de wedstrijd reden ook nog meer dan duizend toerrijders de tocht door Zuid-Limburg en de Voerstreek.