Drietal Bevo al dagen in ban van aanstaande interland

Kobe Serras, Arjan Versteijnen en Joris Gillé dollen met elkaar richting de interland Nederland-België. © L1
De drie internationals van handbalclub Bevo zijn al dagen in de ban van de EK-kwalificatiewedstrijd tussen Nederland en België.
De reden is eenvoudig: Kobe Serras en Joris Gillé komen uit voor de nationale ploeg van België terwijl Arjan Versteijnen in het doel van Oranje staat.

Eerste duel in kwalificatiereeks

Nederland en België nemen het donderdag 13 oktober in Den Bosch tegen elkaar op in de kwalificatiereeks voor het Europees kampioenschap in 2024. Het is voor beide ploegen het eerste duel in de kwalificatiepoule.

Het boekje van Arjan

De Belgische opbouwspelers Serras en Gillé weten precies hoe ze doelman Arjan Versteijen moeten verschalken. De doelman van Oranje heeft dan weer een boekje aangelegd waarin precies staat in welke hoed de Belgische spelers over het algemeen schieten.

Griekenland en Kroatië

Naast de ploegen van Nederland en België zitten ook Griekenland en Kroatië in kwalificatiegroep 5. De twee beste landen in de poule en de vier beste nummers drie plaatsen zich voor het eindtoernooi waar in totaal 24 landen aan deelnemen. De ploeg van bondscoach Staffan Olsson kan zich voor de derde keer in de geschiedenis kwalificeren voor het EK.