Max Verstappen: 'Dit zijn dingen die je niet kunt geloven'

Max Verstappen met de trofee op het podium in Japan © Red Bull Content Pool
Max Verstappen is ontzettend blij na het veroveren van zijn tweede wereldtitel in de Formule 1. "Dit zijn dingen die je van jongs af aan niet kunt geloven, dat zo'n dingen gebeuren."
Verstappen werd gekroond tot wereldkampioen na bizarre minuten waarin de Limburger dacht dat hij geen wereldkampioen was geworden.

Volledige punten

Over die rare minuten, zei hij na afloop: "We wisten niet hoeveel punten we zouden krijgen. Of het volledige punten zouden worden of niet. Maar volgens mij krijgen we het maximaal aantal punten omdat we de race toch hebben uitgereden", vertelt Verstappen tegen Viaplay.

Feest

Een groot feest lijkt er de komende dagen niet te komen. "Ik heb gewoon gepland om naar huis te gaan. Ik heb vier races om te vieren", doelt Verstappen op de resterende races van het seizoen.

Wereldtitel

Verstappen werd op het podium al gevraagd welke van de twee wereldtitels specialer voor hem is: "De eerste is altijd emotioneel, maar de tweede is nog mooier door het seizoen wat we hebben gehad met de raceoverwinningen en het vele teamwerk." Bij Viaplay zegt hij over het verschil met vorig jaar: "Deze zie je aankomen en in Abu Dhabi was de kans 50 procent. Daar leek het er lang op dat het niet ging lukken." Vorig jaar veroverde Verstappen de wereldtitel door een inhaalactie in de allerlaatste ronde van de laatste race van het seizoen.

Constructeurs

Verstappen heeft nog wel wensen voor de resterende races van het seizoen. Zo wil hij met Red Bull de constructeurstitel binnenhalen. Daar is de Oostenrijkse formatie dichtbij na de resultaten in Japan. Daarnaast wil Verstappen gaan voor 13 raceoverwinningen. Sebastian Vettel en Michael Schumacher zijn namelijk recordhouders met 13 raceoverwinningen in één seizoen. Verstappen heeft nu twaalf races gewonnen dit seizoen.

Pitlane

In een extra uitzending van het L1-programma Pitlane wordt teruggekeken op de Grand Prix van Japan en het kampioensjaar van Verstappen. De uitzending van Pitlane is vanaf 15:30 uur te zien op L1 TV en de online kanalen.