Bevo en Lions gaan beiden ten onder in slotfase

De Bevo-spelers Nick van den Beucken (links) en Joris Gillé verdedigen Tim Claessens van Achilles Bocholt. © L1
De beide Limburgse handbalploegen in de Bene-League competitie hebben hun duel verloren.
Bevo HC verloor in Panningen met 24-26 van Achilles Bocholt. Lions verloor in het uitduel tegen Aalsmeer met 32-29.

Strijdlust Bevo niet beloond

De handballers van Bevo zijn in sporthal De Heuf niet beloond voor hun strijdlust tegen de nummer drie van de ranglijst. De Belgische formatie heeft weliswaar meer kwaliteit in huis, maar daar was tijdens de wedstrijd niets van te merken. Bevo ging met twee doelpunten achterstand de rust in (13-15). Mede door uitstekende reddingen van doelman Arjan Versteijnen werd die achterstand met nog tien minuten te spelen omgezet in een voorsprong. In de slotfase was het uitgerekend de Limburger in Belgische dienst Tim Claessens die met twee doelpunten er voor zorgde dat de Bevo de zevende achtereenvolgende nederlaag in de Bene-League kreeg te verwerken.

Aalsmeer te sterk voor Lions

Lions heeft de onlangs veroverde koppositie in de Bene-League weer moeten afstaan. In een rechtstreeks duel met Aalsmeer waren de Noord-Hollanders de titelverdediger baas.

Laatste minuten fataal

Lions wist, mede door doelpunten van Rob Schmeits en Robin Leunissen, de achterstand bij rust (16-13) om te zetten in een kleine voorsprong van twee treffers. In de laatste minuten trok de ploeg van trainer Bert Bouwer de wedstrijd echter naar zich toe. In sporthal De Bloemenhof werd het uiteindelijk 29-27.

Lions koploper af

Aalsmeer neemt in de stand de koppositie van Lions over. De Sittardse ploeg ziet ook meteen Achilles Bocholt en Sporting Pelt over zich heen gaan. Aalsmeer, Bocholt en Pelt hebben allen twaalf punten uit zeven wedstrijden. Lions volgt op plek vier met elf punten.

Schmeits voegt zich bij Oranje

Rob Schmeits meldt zich maandag voor de eerste keer bij de Nederlandse ploeg. De hoekspeler van Lions is door Bondscoach Staffan Olsson als vervanger van de geblesseerde Alec Smit opgeroepen. De uit Munstergeleen afkomstige Smit is door een afgescheurde kruisband langere tijd uit de roulatie. De kans is groot dat Schmeits donderdag 13 oktober in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen België zijn debuut voor Oranje maakt. De uit Sittard afkomstige handballer speelde in het verleden wel al enkele jeugdinterlands.

Ook verliespartij voor V&L en BFC

Ook voor de Limburgse handbalvrouwen van Vlug en Lenig en BFC was het geen succesvol weekend. Vlug en Lenig uit Geleen verloor met 34-20 de uitwedstrijd bij Quintus. BFC was in eigen hal kansloos tegen Volendam: 25-35.