HandbaL Venlo stunt in uitduel tegen sterke Polen

HandbaL Venlo speelde in de EHF European Cup het uitduel tegen het Poolse Jaroslaw (archieffoto) © PubliciteitVisie
HandbaL Venlo heeft in het eerste Europese duel tegen het Poolse Jaroslaw voor een stunt gezorgd door met 27-29 te winnen.
De Venlonaren begonnen gespannen aan het duel wat binnen een paar minuten resulteerde in een 4-0 achterstand.

Doelvrouw

Mede door goed keeperswerk van de niet geheel fitte Liza Rovers kwam de ploeg na een kwartier spelen sterk terug tot 7-7. Vlak voor rust wist HandbaL Venlo zelfs voor het eerst op voorsprong te komen via 14-15. Dit was ook de ruststand.

Tweede helft

In de tweede helft bouwde Venlo gestaag een kleine voorspong op van zo'n drie doelpunten op. In de slotfase knokte de jonge ploeg van trainer Robin Gielen zich naar de overwinning. Op moment dat de Poolse tegenstander op gelijke hoogte dacht te komen, bepaalde HandbaL Venlo de eindstand op 27-29.

Return in Velden

Op zaterdag 15 oktober speelt HandbaL Venlo de thuiswedstrijd. Het wordt een spannende wedstrijd om de twee doelpunten voorsprong te behouden en daardoor de derde ronde te bereiken. Om op meer steun van het publiek te kunnen rekenen, wijken ze uit naar de grote sporthal in Velden. Beide ploegen zijn op basis van de Europese ranking in de tweede ronde van de EHF European Cup ingestroomd.