Video: VVV baalt van 'weggegeven' derby tegen Roda JC

Rick Kruys © Orange Pictures
De teleurstelling was zichtbaar bij VVV-Venlo na afloop van de derby tegen Roda JC Kerkrade. De Venlose ploeg verloor met 4-1 in Kerkrade, nadat het nog vroeg op voorsprong was gekomen.
De teleurstelling was er vooral omdat trainer en spelers vonden dat ze de wedstrijd zelf uit handen hadden gegeven.

Opbouw

Rick Kruys hoefde dan ook niet lang na te denken hoe hij de wedstrijd zou samenvatten: "We hebben het zelf weggegeven door zo'n fouten te maken. Als je goed in de wedstrijd zit en het staat 1-1 moet je niet vergeten Dylan Vente te dekken bij een hoekschop." Doordat Vente niet werd gedekt kon hij met een halve omhaal Roda JC op mooie wijze op 2-1 zetten. Daarna liep de score snel op. "We maken fouten in de opbouw in aanloop naar de 3-1 en 4-1. Daar is het fout gegaan." Iets waar aanvoerder Sven Braken zich bij aansluit: "Door persoonlijke fouten van ons krijgen ze de goals."

Knapt

Want over het spel waren Kruys en Braken niet ontevreden: "In de eerste helft is Roda JC wel gevaarlijk met diepteballen, maar in de tweede helft komen we goed uit de startblokken en zijn we goed bezig, maar hebben we het weggegeven." Ook Braken zag een soortgelijk spelbeeld: "De eerste helft staan we als team gewoon goed. Roda JC heeft meer de bal, maar zij werden niet gevaarlijk uit hun dieptespel. In de tweede helft denk ik dat er iets knapt bij de 2-1", aldus de spits die hoopt dat VVV wat meer durf gaat tonen.

Balen

En dus is er teleurstelling bij VVV, ook bij doelman Ennio van der Gouw: "We balen natuurlijk enorm. We hebben hier als groep naar toegeleefd en dan is het wel balen als je met 4-1 verliest." De doelman blijft wel positief: "We zijn met een proces bezig en we staan er nog steeds goed voor. We hebben gaan vrijdag thuis tegen FC Dordrecht gewoon weer drie punten pakken", zegt hij vol voor vertrouwen.