Video: 'Vente is een fenomeen aan het worden'

Jurgen Streppel, trainer van Roda JC Kerkrade © Orange Pictures
Hij was maar weer eens belangrijk voor Roda JC: Dylan Vente. Met twee doelpunten en twee assists had hij een groot aandeel in de derbyzege tegen VVV-Venlo (4-1).
De 2-1 maakte hij op schitterende wijze. De spits scoorde met een halve omhaal. Een doelpunt dat bij veel supporters en voetballiefhebbers de gedachten laat teruggaan naar Pa-Moudou Kah die een soortgelijk doelpunt maakte voor Roda JC, ook tegen VVV.

Kah

"Ik denk dat hij er wel iets op lijkt, maar ik denk dat ik bescheiden achter hem blijf", zegt Vente over zijn doelpunt. Bij de spits kwam ook flink wat los na het doelpunt. "Er kwam een soort van explosie los", zegt Vente er zelf over. Ook trainer Jurgen Streppel weet niet welk doelpunt mooier was: "Ik vond deze van Vente wel aardig, maar die van Kah was ook wel lekker." Streppel is vol lof over zijn spits. "Het is een fenomeen aan het worden." Want na tien wedstrijden staat de teller van Vente al op tien doelpunten. "Het gaat goed op dit moment", zegt Vente enigszins nuchter. "Maar de drie punten zijn belangrijk en we kunnen omhoog gaan kijken."

Totale dominantie

Streppel was na afloop vooral blij met het spel dat hij had gezien. "We hebben veel getraind op crosspasses en daar was ik wel tevreden over", aldus de trainer. "Ik vind dat we heel veel dingen nog beter kunnen doen, maar we hebben totale dominantie gehad. Een van de betere wedstrijden van het seizoen."

Opluchting

Roda JC won maar één van de laatste zes duels en dus zorgde de zege ook voor opluchting. "Een beetje", zegt Romano Postema, die de 1-1 scoorde. "Maar we hadden wel vertrouwen dat we zouden winnen." Dat er wordt gewonnen van VVV maakt Streppel niet heel veel uit. "Drie punten zijn altijd lekker."
Komende vrijdag speelt Roda JC, dat nu vijfde staat in de Keuken Kampioen Divisie, de volgende wedstrijd. In Velsen-Zuid is Telstar de tegenstander.