Video: MVV derde na eerste clean sheet van Matthys

Een blije Romain Matthys na zijn eerste clean sheet van het seizoen © PubliciteitVisie
Hij moest er even op wachten, maar na een bezoekje aan Oss kon Romain Matthys zijn eerste clean sheet van het seizoen bijschrijven. "Het is mijn eerste en zeker niet de laatste", aldus de MVV-goalie.
MVV boekte in Oss de zesde overwinning van het seizoen en staat nu derde in de Keuken Kampioen Divisie.

2016

En dus was er bij Matthys een brede glimlach na afloop. "Het is lang geleden dat MVV zo hoog heeft gestaan", zegt de Belg. MVV staat inderdaad voor het eerst sinds 2016 na tien competitieronden bij de beste drie. Toch blijft trainer Maurice Verberne met beide benen op de grond. "Winnen voelt nooit gewoon, maar deze overwinning was wel zwaarbevochten."

Boekje

Want MVV had het in de eerste helft lastig tegen Oss, dat met vijf man achterin speelde: "Ze gaan ons wat serieuzer nemen", ziet ook Verberne. "Maar ik denk dat de eerste helft aan onszelf lag. De balcirculatie was niet goed genoeg en we kwamen onze afspraken niet na", analyseert de trainer de eerste helft. In de tweede helft kwam MVV op voorsprong via Mart Remans: "De meeste mensen roepen dat we geen mooi voetbal hebben, maar dit was een aanval uit het boekje", zegt de spits over het winnende doelpunt.
Mart Remans gaat het duel aan met twee Oss-spelers © PubliciteitVisie

Blij

Na dat doelpunt wist MVV niet de 0-2 te maken, waardoor Romain Matthys zich kon onderscheiden. Met meerdere reddingen voorkwam hij een tegendoelpunt. "Ik had vandaag veel te doen, maar het team was ook goed", zegt de doelman bescheiden. Verberne is lovend over zijn doelman: "Hij heeft zich kunnen onderscheiden en we zijn blij met hem."

Helft

Met de vierde overwinning op rij heeft MVV nu 20 punten. Afgelopen seizoen sloot MVV het hele seizoen af met 40 punten. "De helft van het aantal van punten van vorig seizoen inderdaad", constateert Verberne. "Deze punten hebben we al binnen en we hebben nog 28 wedstrijden om dat aantal van 40 punten te verbeteren. Dat is onze doelstelling."
De trainer weigert ook om te gemakkelijk te gaan denken over Jong PSV en FC Den Bosch, de komende tegenstanders: "Als je puur op budgetten gaat kijken zijn we nog steeds de laatste ploeg, dus elke wedstrijd is voor ons een uitdaging." Het vertrouwen groeit in ieder geval bij MVV en komende vrijdag komen de beloften van PSV op bezoek in De Geusselt.