Vente grote man bij Roda-winst op VVV

Dylan Vente van Roda JC © Orange Pictures
Roda JC heeft in Kerkrade met 4-1 van VVV-Venlo gewonnen. Na een vermakelijke eerste helft in het Parkstad Limburg Stadion zochten de twee teams met een 1-1 stand de kleedkamers op, maar na rust maakte Roda JC korte metten met de Venlonaren. Dylan Vente nam twee treffers voor zijn rekening.
Al kort na het begin verschenen beide teams in elkaars strafschopgebied, maar gevaar leverde dat niet op.

Braken scoort voor VVV, Postema maakt gelijk

In de zevende minuut kwam VVV uit een hoekschop op voorsprong. Aanvoerder Sven Braken kopte de bal via de vingers van doelman Moritz Nicolas in de linker benedenhoek. De vreugde bij hem en het team was maar van korte duur, want enkele minuten later tikte Romano Postema de bal in het doel van Ennio van der Gouw. De Venlose goalie kon een poeier van Dylan Vente kort tevoren maar met moeite over zijn doel tikken.

Spel golft op en neer

Na de gelijkmaker golfde het spel op en neer. Uit een hoekschop van Carl Johansson kopte Braken maar net naast. Teun Bijleveld ging daarna tot ergernis van de vrijstaande Postema uit een counter voor eigen succes. Keeper Ennio van der Gouw stak daar een stokje voor. Roda JC kreeg meerdere kansen om op voorsprong te komen. Bryan Limbombe kwam lengte te kort om een voorzet van Terrence Douglas te verzilveren en doelman Van der Gouw slaagde er maar net in een voorzet van de Belg weg te tikken. VVV-Venlo loerde op de counter, was gevaarlijk bij vrije trappen en op slag van rust kopte Carl Johansson uit een hoekschop van Robert Klaasen rakelings naast.

Roda JC op voorsprong

Roda JC liet in de tweede helft Bijleveld, die voor rust maar ternauwernood aan een tweede gele kaart was ontkomen, in de kleedkamer. Lennard Hartjes verving hem. VVV-Venlo probeerde een voorsprong te forceren, maar Özcan Yasar stond buitenspel toen Braken hem met een voorzet bediende en een afstandsschot van de Venlonaren bracht doelman Nicolas niet in de problemen.
Roda JC speelde veelvuldig achteruit, maar kwam halverwege de tweede helft op voorsprong toen Dylan Vente de bal met een halve omhaal uit een hoekschop in het Venlose doel schoot.

Vente in de hoofdrol

De Kerkradenaren putten energie uit de voorsprong en joegen op een derde treffer. Twintig minuten voor tijd werd Bryan Limbombe in het strafschopgebied onderuit gehaald. Dylan Vente faalde niet vanaf de stip en schoot Roda JC naar een 3-1 voorsprong. Even later leed VVV-Venlo balverlies en kopte Limbombe een voorzet van goalgetter Vente tegen de touwen en stond Roda JC met 4-1 voor.

Roda JC passeert VVV op ranglijst

Romano Postema probeerde in de slotfase de Roda-winst nog meer glans te geven, maar zijn schot op doel was niet krachtig genoeg om de VVV-doelman te verrassen. Het bleef 4-1 voor de Kerkradenaren, die VVV-Venlo op de ranglijst passeren.