MVV stoomt op naar derde plaats

MVV'er Mart Remans scoort de 0-1 en tevens de winnende in Oss © Frank Kerbusch PubliciteitVisie
MVV Maastricht heeft een goed vervolg gegeven aan de prima reeks van de laatste weken. De Sterrendragers wonnen de uitwedstrijd bij TOP Oss met 1-0 door een doelpunt van Mart Remans. Het was de vierde Maastrichtse zege op rij.
MVV-trainer Maurice Verberne liet Leroy Labylle en Rico Zeegers in Brabant terugkeren in de basis. De verdedigers waren hersteld van hun blessures.
Lars Schenk nam daardoor weer plaats op de bank. Marko Kleinen startte op het middenveld, waar hij de geblesseerde Orhan Dzepar verving.

Weinig actie

In de eerste fase van de wedstrijd gebeurde er weinig. MVV had iets meer balbezit maar de eerste mogelijkheid was voor de thuisploeg. Een schot van Richonell Margaret ging maar net naast. Er waren toen al 22 minuten gespeeld. Daarna miste TOP-aanvoerder en jubilaris Rick Stuy van de Herik - hij speelde zijn 300e duel voor de Ossche club - een mogelijkheid. Aan de andere kant van het veld ging een schot van de Belgische middenvelder Jarne Steuckers rakelings naast het doel van TOP. Even later had een schot van MVV'er Sven Blummel hetzelfde lot.
Veel fans meegekomen
De 400 meegereisde MVV-supporters gingen er na de pauze eens goed voor zitten. Maar de eerste tien minuten na rust leverden nog niet veel spektakel op. Toen liet eindelijk Mart Remans zich zien. Hij rondde een voorzet van Jarne Steuckers af en zette MVV tegen zijn oude club op voorsprong, 0-1. Korte tijd later Remans opnieuw dicht bij een treffer, maar nu miste hij. Koen Kostons kreeg de volgende kans, maar de MVV-aanvaller schoot de bal in de een-op-een-situatie tegen goalie Thijs Janssen aan.

Matthys

De thuisploeg speelde na 0-1 aanvallender en creëerde de nodige kansen. Steeds was daar dan MVV-doelman Romain Matthys. Hij redde keer op keer op pogingen van TOP. Op momenten dat de MVV-doelman toch gepasseerd leek, kreeg hij assistentie van bijvoorbeeld Thomas van Bommel. Hij verving de geblesseerd geraakte Marko Kleinen.

Periode

Voor het eerst dit seizoen incasseerde MVV geen tegentreffer. De Maastrichtenaren sluiten met de winst een hele goede eerste periode af. Alleen Heracles en PEC Zwolle deden het nog beter. De degradant uit Almelo veroverde de eerste periodetitel. MVV staat na tien wedstrijden op de derde plaats. De Maastrichtse ploeg heeft evenveel punten als nummer twee PEC, maar de Zwolse club heeft een beter doelsaldo.