Verstappen moet Mercedes voor zich dulden op nat Suzuka

Max Verstappen op het natte circuit in Japan. © Red Bull Content Pool
Max Verstappen heeft in de tweede vrije training van de Grote Prijs van Japan de derde tijd genoteerd. Hij moest beide Mercedessen voor zich dulden.
Vanwege de natte omstandigheden op het circuit van Suzuka brachten de coureurs veel tijd in de pits door tijdens de anderhalf uur durende training.

Snelste tijden

Verstappen kwam na ruim een half uur de baan op. Zijn snelste ronde was 0,851 langzamer dan de Brit George Russell, die in zijn Mercedes het snelst was: 1.41,935. Lewis Hamilton, de ploeggenoot van Russell, klokte de tweede tijd. Verstappens teamgenoot Sergio Pérez noteerde de vierde tijd.
Eerder op de dag kwam Verstappen in de eerste training 'slechts' tot de zesde tijd. Fernando Alonso was daarin het snelst, maar in de tweede oefensessie moest hij genoegen nemen met de zevende tijd.

Verkeerde bocht

Mick Schumacher ontbrak tijdens de tweede training, omdat zijn auto schade opliep na de eerste training. Nicholas Latifi baarde opzien door in de tweede training een verkeerde bocht te nemen en op een stukje doodlopend asfalt terecht te komen.

Bandentest afgelast

De training duurde langer dan gebruikelijk, omdat er een bandentest op het programma stond. Die vond echter geen doorgang. Toch werd er vastgehouden aan de 90 minuten.
De race is zondag om 7:00 uur Nederlandse tijd. Verstappen kan zich in Suzuka verzekeren van zijn tweede wereldtitel op een rij. Zaterdag om 5:00 uur is eerst nog de derde vrije training, gevolgd door de kwalificatie om 8:00 uur.