Dylan Vente: 'Nerveuzer voor mijn eindexamen dan voor derby'

Dylan Vente © Orange Pictures
Van échte spanning is nog geen sprake bij zowel de spelers van Roda JC als die van VVV-Venlo. Maar het is dan ook nog geen vrijdagavond, als de teams tegenover elkaar staan in de derby tussen zuid en noord in de Keuken Kampioen Divisie. L1 peilde de stemming bij de teams.
Aan support geen gebrek, vanuit Venlo vertrekken vrijdag 13 bussen met daarin 652 fans die in het uitvak plaatsnemen.

Trefbal

Bij Roda JC wordt tijdens de laatste training voor de derby een potje trefbal gespeeld. Het gaat er fanatiek aan toe. Dylan Vente, met negen doelpunten topscorer van de KKD, heeft zijn zinnen gezet op een doelpunt tegen VVV. "Vorige week is het niet gelukt tegen Almere, dus mijn grootste doel is om er vrijdag eentje in te schieten." Op de vraag of hij nerveuzer was voor zijn eindexamen of voor een derby, is hij heel duidelijk. "Voor mijn eindexamen, ontzettend nerveus was ik. Mijn ouders zaten er kort op."

Linker schoen

Bij VVV-Venlo staat spits Sven Braken dit seizoen op vijf treffers. Met zijn 29 jaar heeft hij al veel ervaring in het spelen van derby's. "Vooral de derby MVV-Roda ligt gevoelig. Maar ook bij VVV leeft deze wedstrijd. We hebben geluk met zo veel supporters die naar Kerkrade komen. Het gaat tussen twee ploegen die elkaar niet veel ontlopen, dus ik hoop op een hele mooie wedstrijd."
Op de vraag of Braken een ritueel heeft voor een belangrijke wedstrijd, moet hij lachen. "Ik trek wel mijn linker schoen als eerst aan. Maar als ik dat niet zou doen, raak ik niet in paniek hoor."