Triatlon de wereld rond: Adrian Kostera wil in Guinness-boek

Adrian Kostera uit Grubbenvorst wil in de recordboeken komen. © Niels van Rens
Adrian Kostera uit Grubbenvorst is triatleet en wil met zijn hobby en werk een wereldrecord vestigen. Zijn ultieme droom: een plekje in het Guinness Book of World Records, met een triatlon rond de wereld
Kostera heeft niet zomaar een uitdaging gekozen. Hij wil binnen 365 dagen de wereld rond zwemmen, rennen en fietsen. Een afstand van 40.750 kilometer.

Meting

Om die prestatie te leveren moet hij wel nog wel een flink bedrag binnenhalen. "Die 365 dagen moet ik genoeg eten, is er professionele begeleiding nodig en ook vervoer", zegt Kostera. De afstanden moeten officieel gemeten worden. Normaal gesproken is er bij het vestigen van een record altijd iemand aanwezig van Guinness World Records, maar dat is bij zijn recordpoging onmogelijk. "Daarom moeten er altijd twee getuigen aanwezig zijn", gaat Kostera verder. "Daarnaast moet ik alles bijhouden met twee gps-trackers.

Familietijd

Volgend jaar mei wil hij starten. Maar de recordpoging gaat hem niet ten koste van alles: "Avondjes met mijn vriendin kunnen nog steeds doorgaan", zegt Kostera. "Ik sport acht uur per dag, dus dan heb ik altijd nog tijd om samen te zijn. Dat is voor mij heel belangrijk."